Noul director general al Muzeului Peles a fost desemnat ieri, in urma concursului organizat de Ministerul Culturii si Cultelor (MCC), pentru ocuparea postului. Castigatorul desemnat a fost singurul candidat inscris la concurs, Rodica Rotarescu, fost
Noul director general al Muzeului Peles a fost desemnat ieri, in urma concursului organizat de Ministerul Culturii si Cultelor (MCC), pentru ocuparea postului. Castigatorul desemnat a fost singurul candidat inscris la concurs, Rodica Rotarescu, fost director adjunct al institutiei.
Dupa demisia Gabrielei Popa, MCC a numit-o pe Rodica Rotarescu pe postul de director general interimar.
Probele concursului de ocupare a functiei vacante au constat intr-un proiect de management elaborat pentru o perioada de trei ani si un interviu.
Pentru participarea la concurs, MCC a solicitat cateva conditii obligatorii: studii superioare de lunga durata, experienta in domeniul muzeal de minimum zece ani, experienta manageriala si/sau studii in domeniul managementului cultural certificate prin atestat sau diploma de absolvire, cunoasterea a doua limbi straine de circulatie internationala si cunostinte de operare PC au fost cerintele MCC. Pelesul, vechea resedinta de vara a regilor Romaniei, este unul dintre cele mai vizitate muzee ale tarii. Inainte de restaurarea din 1974, numarul mediu anual al vizitatorilor varia intre 400.000 si 450.000, iar dupa redeschiderea din 1990 numarul acestora a crescut la aproximativ 300.000 - 360.000 de persoane.
Domeniul Peles urmeaza sa fie retrocedat, pana in luna septembrie, Regelui Mihai I.
Dupa ce va fi retrocedat, statul roman va cumpara domeniul Peles, mai putin Pelisorul, cu suma de 30 de milioane de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.