Totodata, nivelul de tarifare a inregistrat, pentru acelasi interval, o majorare de cir
Totodata, nivelul de tarifare a inregistrat, pentru acelasi interval, o majorare de circa 4-6%, conform unui studiu al firmei de consultanta Peacock Hotels. "In cazul hotelurilor de trei stele din Bucuresti, tariful mediu net anual inregistrat in ultimii ani se situeaza in plaja a 59-66 de euro, fara mic dejun, care costa in medie opt euro (fara taxa locala si fara TVA 9%). Aceasta medie tarifara asigura un grad de ocupare mediu anual de 65-67%", afirma Paul Marasoiu, presedintele Peacock Hotels, citat de Mediafax.
Tarifele maxime afisate de hotelurile de trei stele din Bucuresti in varf de sezon se situeaza la 135 de euro pentru o camera dubla si 120 de euro pentru single.
Potrivit firmei de consultanta, media reala este insa de 88 de euro la camera dubla si 78 de euro la cea single. "Numai doua hoteluri de trei stele totalizand 66 camere au tarife maximale afisate de 160 de euro si 150 de euro (Opera, respectiv Tempo). In proportie de 82% din capacitatea de cazare din hoteluri de trei stele, tarifele maxime practicate se situeaza in plaja de aproximativ 100 de euro", se mai precizeaza in studiul firmei de consultanta.
Aceste tarife maximale afisate sunt practicate doar partial de hoteluri, fiecare unitate avand propriile canale de distributie (sisteme de rezervari, agentii de turism etc.) si diferite categorii de clienti.
Perioadele cele mai aglomerate pentru hotelurile din Capitala sunt martie-mai si septembrie-noiembrie.
Despre autor:
Sursa: Curierul National
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Ce planuri are PKO Bank în România: cea mai mare bancă din Polonia are active...
Sursa: futurebanking.ro
-
Sumă record cheltuită de utilizatorii OnlyFans în 2024. Câți bani au ajuns la...
Sursa: wall-street.ro
-
FRENVI, compania care îți pune pe masă tacâmuri sustenabile și comestibile
Sursa: green.start-up.ro
-
Românca Alina Sabău, antreprenoare în fashion de lux, va deschide un nou...
Sursa: retail.ro
-
Ideea simplă care digitalizează un domeniu blocat în timp | Cum funcționează...
Sursa: start-up.ro
-
Avionul care ar fi dispărut în 1955 și ar fi reapărut în 1985. Adevărul din...
Sursa: garbo.ro
-
FOTO: Destinații de schi aproape de casă pentru vacanța de iarnă 2025–2026....
Sursa: kudika.ro