Ieri a fost "una din cele mai anoste sedinte de tranzactionare din acest an, cu volume de tranzactionare de vacanta". Asa caracteriza un dealer bancar situatia din piata valutara, unde cotatiile euro s-au limitat la un culoar cuprins intre 3,5110 si
Ieri a fost "una din cele mai anoste sedinte de tranzactionare din acest an, cu volume de tranzactionare de vacanta". Asa caracteriza un dealer bancar situatia din piata valutara, unde cotatiile euro s-au limitat la un culoar cuprins intre 3,5110 si 3,5250 lei, cursul mediu urcand de la 3,5148 la 3,5155 lei.
Mult mai dinamic a fost dolarul care a crescut de la 2,7315, minimul ultimelor doua luni, la 2,75 lei. Aprecierea monedei americane a fost consecinta evolutiei paritatii ei fata de euro, care a coborat ieri, de la 1,2912 dolari, valoare atinsa acum doua zile pe pietele asiatice, la 1,2744 - 1,2797 dolari.
Scaderea monedei unice a fost consecinta unor miscari tehnice realizate de marile fonduri de investitie, care dupa ce mizasera pe cresterea ei, si au vandut dolari, au vazut ca pragul de 1,29 dolari este unul greu de trecut pentru euro.
Pe piata monetara dobanzile "over night" au scazut ieri la 9 - 10%, semn ca lichiditatea a inceput sa se imbunatateasca, dupa ce joi a ajuns la scadenta un depozit la o luna atras de BNR, in valoare de 4,18 miliarde lei.
In piata la termen de la Sibiu raportul euro/leu cu scadenta luna viitoare a fost tranzactionat la 3,56 lei, iar paritatea euro/dolar la 1,2788 dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.