Managerii interimari au dat examen pentru a putea participa la concursul de director de spital, ce va avea loc in toamna.

Aproape o mie de absolventi ai cursurilor de management spitalicesc, organizate de Scoala Nationala de Sanatate P
Managerii interimari au dat examen pentru a putea participa la concursul de director de spital, ce va avea loc in toamna.

Aproape o mie de absolventi ai cursurilor de management spitalicesc, organizate de Scoala Nationala de Sanatate Publica si Management Sanitar (SNSPMS), au sustinut ieri examenul de absolvire, care s-a desfasurat concomitent in cinci centre din tara. Deocamdata, ei sint singurii care vor putea candida in toamna pentru functiile de conducere din institutiile medicale, deoarece fara un certificat de abolvire de la SNSPMS nu pot participa la concurs. In prezent, toate cele 450 de spitale au conduceri interimare, iar cei mai multi manageri interimari vor sa obtina acest certificat, tocmai pentru a ramine definitiv pe post.

Auditul, cea mai mare greutate

Examenul, sustinut sub forma unui test-grila si a unui proiect de management sau o analiza de caz, le-a pus ceva probleme cursantilor, deoarece 85% dintre acestia erau medici si nu erau obisnuiti cu intrebari din economie. "Cele mai dificile au fost intrebarile legate de audit", spune Gheorghe Iana (foto), director interimar la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti.

Restul cursantilor provin din afara sistemului sanitar, adica economisti si juristi care aspira sa devina manageri de spitale. Dar, indiferent de profesia de baza, fiecare a platit cite zece milioane de lei vechi pentru aceasta pregatire. Ca sa fie declarat admis, el trebuie sa obtina minimum nota sapte. Lucrarile candidatilor din Bucuresti vor fi corectate de cadre didactice din alte centre universitare si invers, rezultatele urmind a fi afisate luni pe Internet.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.