Inspectorii sanitar-veterinari si medicii de la Comandamentul "Sezon Estival 2006", din cadrul Autoritatii Nationale Sanitar-Veternare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), au controlat saptamana trecuta 961 de unitati de productie, unitati de co
Inspectorii sanitar-veterinari si medicii de la Comandamentul "Sezon Estival 2006", din cadrul Autoritatii Nationale Sanitar-Veternare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), au controlat saptamana trecuta 961 de unitati de productie, unitati de comercializare, de alimentatie publica si piete din statiunile de pe litoral. Au fost verificate 81 de unitati de productie, 277 de unitati de comercializare, 491 de unitati de alimentatie publica si 66 de piete.
Controalele s-au lasat cu amenzi si confiscarea a catorva tone de carne, peste si lactate. Amenzile date in perioada 5-11 august au atins valoarea de 31.000 de lei. Autoritatile au confiscat 14,13 tone de produse alimentare neconforme cu normele si cerintele igienice sanitar-veterinare, in valoare de 50.692 lei.
Cea mai mare parte a produselor confiscate au fost cele din carne, care au insumat circa 3,1 tone, cu o valoare totala de aproximativ 21.500 de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.