Pana pe 13 august, Viena este la propriu o imensa scena a dansului contemporan international, transmite Compress. In peste zece locatii mai mult sau mai putin conventionale se desfasoara in capitala Austriei cea de-a XXIII-a editie a Festivalului Int
Pana pe 13 august, Viena este la propriu o imensa scena a dansului contemporan international, transmite Compress. In peste zece locatii mai mult sau mai putin conventionale se desfasoara in capitala Austriei cea de-a XXIII-a editie a Festivalului International ImPulsTanz. Consacrat ca unul dintre cele mai ample si prestigioase manifestari de acest gen, festivalul se ridica la nivelul celor mai exigente asteptari. Si in acest an, festivalul aduce in fata publicului nume celebre ale coregrafiei interntionale. Deschiderea (13 iulie) a fost marcata de spectacolul "D'un soir un jour" sustinut de coregrafa Anne Teresa si binecunoscutul ei ansamblu Rosas. Unul dintre cei mai controversati coregrafi americani, Bill T. Jones, a prezentat premiera europeana a spectacolului "As I Was Saying...". Emio Greco impreuna cu Pietro C. Scholten s-a prezentat cu cea mai noua productie a sa - "Hell", spectacol ce se inspira din "Divina comedie" a lui Dante, avand ca fundal sonor "Simfonia a V-a" de Beethoven. Pe parcursul unei luni intregi, vor fi prezentate 44 de spectacole de dans contemporan.
ImPulsTanz este insa in acelasi timp si un festival al atelierelor. Programul din acest an le ofera celor interesati peste 160 de ateliere organizate pentru toate categoriile de dansatori - de la amatori, pana la profesionisti si coregrafi -, tematica acestora acoperind un segment larg (de la balet clasic, pana la hip hop). Printre coordonatorii de workshop se numara si o celebra balerina din Romania - Simona Noja. Ea va sustine, in perioada 7-11 august, un atelier de balet clasic pentru incepatori si avansati. O alta prezenta romaneasca este cea a celor cinci tineri coregrafi romani - Iuliana Stoienescu, Mihaela Dancs, Dana Balint, Ionut Stana si Florin Flueras - care participa la un proiect mai amplu intitulat "PerForming the Body", organizat de ArtLink. Prima etapa a proiectului s-a desfasurat in iulie la Azuga. Cea de-a doua rezidenta se deruleaza intre 4 si 11 august la Viena, in cadrul Festivalului ImPulsTanz, ca urmare a unei colaborari intre ArtLink si dancewebeurope. Aceasta etapa consta in ateliere si vizionari de spectacole in cadrul festivalului de la Viena, precum si discutii cu prestigiosi coregrafi din intreaga lume. Ultima etapa a proiectului se va desfasura la Bucuresti si se va finaliza cu o premiera a fiecaruia dintre cei cinci artisti la inceputul lunii octombrie. (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.