Un nou mormint a fost localizat de un arheolog britanic in Valea Regilor, Egipt, la doar citiva metri de cel al lui Tutankamon, descoperit in 1922. Potrivit AFP, Nicholas Reeves, unul dintre cei mai renumiti specialisti ai necropolei faraonice, a anu
Un nou mormint a fost localizat de un arheolog britanic in Valea Regilor, Egipt, la doar citiva metri de cel al lui Tutankamon, descoperit in 1922. Potrivit AFP, Nicholas Reeves, unul dintre cei mai renumiti specialisti ai necropolei faraonice, a anuntat ca a reperat acest nou mormint prin radar inca din 2000. In februarie, in aceeasi zona, egiptologul american Otto Schaden a descoperit un mic mormint, dar cele sapte sarcofage din interior nu contineau nici o mumie. Misterul acestui mormint nu a fost pina acum elucidat de specialisti, care se asteptau ca aici sa gaseasca o mumie regala, vaduva lui Tutankamon sau mama lui.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.