"Ceea ce ma tine nu doar in forma ci, as zice, chiar in viata este munca... Teatrul si pretuirea publicului constituie secretul supravietuirii mele morale, fizice si artistice... Ma bucur ca nu stau pe loc si ca sunt <<peste tot>>... pe s
"Ceea ce ma tine nu doar in forma ci, as zice, chiar in viata este munca... Teatrul si pretuirea publicului constituie secretul supravietuirii mele morale, fizice si artistice... Ma bucur ca nu stau pe loc si ca sunt <<peste tot>>... pe scena, in turnee, in jurii, la televiziune", dezvaluie Tamara Buciuceanu-Botez, o actrita iubita de publicul de toate varstele, realmente o mare doamna a scenei. Pe 8 august, indragita actrita a fost aniversata zilei, iar TVR Media i-a daruit de ziua ei DVD-ul care ii este dedicat - "Momente de aur. Maestrii Comediei". Antologia de scenete si cuplete muzicale, reconfirma talentul actritei si o prezinta in cele mai bune momente realizate la Televiziunea Romana. "Doamna Buciuceanu ne demonstreaza ca poate plana cu usurinta unui fluture peste timp si spatiu, peste situatii comice, peste stari sufletesti, peste caractere, schimband mastile a zeci de personaje: de la ingrijitoarea cu halat si basma la vedeta stralucind in paiete si pene colorate, de la ipocrita doamna din elita bucuresteana interbelica, la tafnoasa cumparatoare dintr-un magazin de cartier, de la ridicola si pretioasa Chiritoaie, la functionara superficiala si capriciosa, de la mahalagioaica de azi, la taranca ignoranta si naiva din evul mediu... topind totul in creuzetul uriasului sau har, cu inventivitate, cu nerv si o vitalitate rarisima! O comediana cu... lacrima sub geana. 77 de ani de viata si 54 de cariera artistica daruiti mariei sale - publicul cu bucurie, credinta, pasiune si devotament, intr-o relatie biunivoca perfecta. Charisma, grotescul uneori necesar, construirea cu minutie a prim-planului cat mai sugestiv dezvaluie in aceasta suita de momente vesele, ca si in interviul, inregistrat de noi in exclusivitate, un om sensibil, dezarmant de sincer, dar si o inalta constiinta a responsabilitatii artistice egalata numai de talentul sau tumultos si complex, remarcabil in unicitatea lui", afirma Ioana Bogdan, realizator TV si producator TVR MEDIA. DVD-ul Tamarei Buciuceanu-Botez contine urmatoarele momente: "Vreau o basca!", "Vrabiuta", "Petitul cu... bucluc", "Nu suntem geloasa", "Studentul calator in... Paradis", "O telegrama fulger", "Noi seara nu mancam!" "Nota 4 la istorie", "Nemaipomenitele intamplari ale lui Spirache", "Acesta e... televizorul", "Scorpia", "Chirita in voiaj", "Darurile iepurasului", "Doar un telefon...!", "A iesit cu totul altceva", "Fata visurilor mele", "Cainele... vorbitor, anecdota cu sfarsit neasteptat", "O cabiniera talentata", "Un debut neobisnuit". Exista, de asemenea, un bonus: "Tamara despre pasiunea sa... teatrul" cu exemplificari din: "Gaitele", "Doctor fara voie", "Romeo si Julieta la sfarsit de noiembrie", "O dimineata pierduta", "Cumetrele", "Chirita in provincie".
La lansarea (intr-un local bucurestean) din ziua ei de nastere, au dorit sa fie alaturi de actrita ce "este adepta teatrului care intr-o seara te face sa razi, in alta sa plangi, dar totdeauna sa gandesti" Margareta Paslaru, Cristina Stamate, Catalina Buzoianu, Ion Antonescu, Vlad Enachescu, Cristian si Stefana Samfira, Floarea Calota, Eugen Cristea, Ileana Stana Ionescu si altii. La multi ani, doamna Tamara! (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.