Actorul american Robin Williams a anuntat ca a hotarat sa se interneze intr-o clinica de dezintoxicare, pentru a-si trata dependenta de alcool.
"Dupa 20 de ani de abstinenta, Robin Williams a reinceput sa bea alcool si a decis sa ia masuri stri
Actorul american Robin Williams a anuntat ca a hotarat sa se interneze intr-o clinica de dezintoxicare, pentru a-si trata dependenta de alcool.
"Dupa 20 de ani de abstinenta, Robin Williams a reinceput sa bea alcool si a decis sa ia masuri stricte pentru a rezolva aceasta problema, pentru binele lui si al familiei sale", a indicat intr-un comunicat de presa purtatorul de cuvant al actorului, Mara Buxbaum. Anuntul lui Robin Williams vine la doua saptamani dupa ce Mel Gibson a recunoscut ca se lupta cu alcoolismul de multi ani, dupa arestarea sa pentru conducere in stare de ebrietate.
Robin Williams cere ca intimitatea lui si a familiei sa fie respectata in perioada in care se va afla internat. Actorul intentioneaza sa reinceapa lucrul in toamna, pentru a sustine lansarea urmatoarelor sale filme", a adaugat Buxbaum. Williams trebuie sa continue filmarile la drama "August Rush" si comedia "Man of the Year", ambele avand programata lansarea pentru sfarsitul acestui an.
Unul dintre cei mai mari actori de comedie de la Hollywood, Williams, in varsta de 55 de ani, a fost recompensat in 1998 cu premiul Oscar pentru rolul din filmul "Good Will Hunting". Artistul a mai fost nominalizat de trei ori la acest premiu pentru rolurile din filmele "Buna dimineata, Vietnam", "Cercul poetilor disparuti" si "Regele pescar".
Perioada neagra
Abuzurile lui Williams de alcool si cocaina s-au produs in perioada in care filma pentru sitcomul "Mork and Mindy", intre anii 1978 si 1982, cand cariera sa era in plina ascensiune. In 1988, intr-un interviu acordat revistei People, Williams recunostea ca a consumat cocaina. "Cocaina era pentru mine un refugiu. Pe foarte multi cocaina ii energizeaza. Pe mine insa ma incetinea. Era o perioada foarte zbucimata cand petreceam pana in zori. Aveam nevoie de o scuza ca sa nu mai vorbesc cu nimeni. Aveam nevoie de perioade de liniste, iar cocaina ma ajuta sa le obtin", povestea actorul. Cu sase luni inainte sa se nasca fiul sau Zachary, in 1983, Williams a renuntat brusc la alcool si droguri. "Nu a facut asta intr-o clinica de specialitate. A renuntat pur si simplu", povestea un prieten al actorului. Apropiatii spun ca decizia actorului a fost determinata atat de faptul ca prima sa sotie, Valerie, a ramas insarcinata cu Zach, cat si de pierderea unuia dintre cei mai buni prieteni, John Belushi, in urma unei supradoze. Moartea acestuia a survenit la numai cateva ore dupa ce prizase alaturi de Williams o linie de cocaina in incinta unui hotel. "Moartea lui Belushi a bagat frica intr-un grup intreg de prieteni. Si pentru mine a fost o lovitura cumplita. In plus, nu puteam deveni tata si sa continuu sa duc o astfel de viata destrabalata", spunea la un moment dat Williams. In afara lui Zach, actorul mai are doi copii, Zelda, 17 ani, si Cody, 14 ani, cu cea de-a doua sotie, Marsha.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.