Claudiu Niculescu a parasit ieri dupa amiaza cantonamentul lui Dinamo, de la Saftica! Mai erau doar patru ore pana la meciul cu Beitar Ierusalim, din turul al doilea preliminar al Cupei UEFA, iar atacantul iesea val-vartej pe poarta bazei SRI, surse
Claudiu Niculescu a parasit ieri dupa amiaza cantonamentul lui Dinamo, de la Saftica! Mai erau doar patru ore pana la meciul cu Beitar Ierusalim, din turul al doilea preliminar al Cupei UEFA, iar atacantul iesea val-vartej pe poarta bazei SRI, surse din cadrul clubului anuntand ca intre el si antrenorul Mircea Rednic a izbucnit un nou conflict si ca antrenorul l-ar fi anuntat ca este din nou rezerva. "Am acceptat prea mult sa-si bata lumea joc de mine si sa fiu pacalit de promisiuni desarte. Sper ca Dinamo si Poli Timisoara sa se inteleaga cat mai repede", s-a marginit sa comenteze "dezertorul". O alta varianta ar fi ca sefii "cainilor" nu si-au respectat promisiunea de a-i mari salariul, pe care i-o facusera pentru a-l determina sa nu plece la Timisoara, unde fusese ademenit si cu un venit substantial. "Niculescu a avut o idee fixa, sa plece la Poli Timisoara. Am incercat sa-l convingem ca un jucator nu poate sa plece cand vrea si in orice conditii, dar se pare ca nu a inteles. Gestul sau nu va ramane fara urmari, Niculescu va fi sanctionat. Cum si in ce fel vor decide antrenorul si cei din conducerea clubului", a declarat ieri Petre Buduru, managerul sportiv al lui Dinamo. La Saftica a fost ieri si Nicolae Badea, presedintele CA de la Dinamo, care a dorit sa discute cu Niculescu, insa acesta ar fi refuzat orice dialog! Nicolae Badea a sustinut ca a vorbit cu jucatorul si ca este surprins de plecarea acestuia. "Este o decizie unilaterala a lui Claudiu, pe care si-a asumat-o in totalitate. Am discutat cu el acum trei ore. Tot ce pot spune este ca Dinamo detine 100% drepturile federative pentru Niculescu", a declarat Badea, refuzand sa comenteze un posibil transfer al acestuia.
Claudiu Niculescu se afla in disputa cu Rednic de la inceputul campionatului, cand a fost doar rezerva la meciul din prima etapa, cu FC National. Suparat, fotbalistul a avut o discutie aprinsa cu tehnicianul, apoi tensiunile s-au amplificat cateva zile mai tarziu. Dinamo a jucat cu maltezii de la Hibernians, in mansa a doua a turului intai preliminar din Cupa UEFA, iar Niculescu, titular, a fost schimbat la pauza, avand o noua reactie nervoasa la adresa antrenorului. Peste trei zile, la meciul din etapa a doua cu Pandurii, Rednic i-a cerut atacantului sa preia banderola de capitan, in absenta lui Danciulescu, accidentat, insa Niculescu a refuzat-o, motivand ca a fost doar pe banca in primul meci de campionat si ca "saltul" ar fi prea mare.
Poli s-a retras din cursa
Simtind ruptura, Poli Timisoara a intrat pe fir incercand sa-l aduca pe jucator pe Bega. Sorin Cartu l-a solicitat insistent pe Niculescu, el fiind antrenorul care l-a lansat in fotbalul mare, la Universitatea Craiova. "Bine antrenat, Niculescu este cel mai bun atacant din Romania", a sustinut tehnicianul, iar sefii lui Poli s-au conformat si au facut o oferta concreta catre Dinamo, oferind 800.000 de euro sau 500.000 plus Mansour, si el in conflict cu antrenorul. Sefii lui Dinamo au facut doua sedinte in care s-a discutat aproape exclusiv despre cedarea lui Niculescu. In cele din urma, Vasile Turcu, unul dintre actionarii din "Groapa" a dezvaluit ca afacerea a cazut, pentru ca nu a existat unanimitate. El a mai explicat ca atacantul de 30 de ani este detinut in coproprietate de catre Cristi Borcea si Gigi Netoiu, iar daca ar fi vandut acestia ar incasa aproape toti banii, in vistieria lui Dinamo urmand sa intre doar 16.000 de euro.
Rednic a iesit si el in fata presei si a spus ca a rezolvat conflictul cu Claudiu Niculescu, care ar fi cazut de acord sa ramana in Stefan cel Mare pana in iarna, insa a avertizat ca nu poate garanta nici unui jucator din lot titularizarea. Scandalul a reizbucnit ieri, cand Rednic a stabilit o formula de joc fara numarul 9 printre titulari, determinandu-l pe acesta sa paraseasca echipa si sa solicite transferul la Poli. Numai ca ieri la pranz, Emil Rosianu, vicepresedintele clubului banatean, a anuntat ca mutarea a cazut si ca Poli si-a luat gandul de la transferul lui Claudiu Niculescu. Ieri era ultima zi in care se mai puteau face transferuri, si acelea insa pe ocolite, adica jucatorul ar fi fost legitimat la "satelitul" lui Poli, din Liga a II-a, si apoi promovat la prima echipa. Perioada de mercato in Liga I s-a incheiat cu 48 de ore inainte de prima etapa, disputata pe 29 iulie. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.