Turistii din Mangalia au uitat pentru citeva ore de balaceala, fiind atrasi de trintele pe nisip.

Plaja din Mangalia a fost ocupata ieri de 24 de tinere care s-au intrecut in primul concurs national de lupte. Tur de umar, tur de cap,
Turistii din Mangalia au uitat pentru citeva ore de balaceala, fiind atrasi de trintele pe nisip.

Plaja din Mangalia a fost ocupata ieri de 24 de tinere care s-au intrecut in primul concurs national de lupte. Tur de umar, tur de cap, tusa sint numai citeva dintre figurile pe care fetele, multiple campioane olimpice, le-au pus in scena, spre satisfactia turistilor. Bicepsii tinerelor fete ar fi putut stirni invidia oricarui barbat. La fel ca si tehnicile de aparare.

Lupta incepe cu un dans de tatonare a adversarei. Rivalele se studiaza reciproc. O miscare brusca si deodata, intr-un nor de nisip, rivala este pusa la pamint. Arbitrul fluiera, semn ca un punct a fost adjudecat. Lupta continua. Una dintre concurente incearca s-o atraga pe cealalta spre zona interzisa a cercului. Parul iese din clame. Cea mai puternica si mai agila cistiga. Nu-i doar un joc al fortei. O tactica inteligenta iti poate aduce victoria.

Trei minute de incrincenare

Organizata sub egida Federatiei Romane de Lupte, competitia s-a desfasurat numai pentru femei la categoriile usoara, grea si open. Participantele provin de la sase cluburi din tara: Resita, Steaua, Rapid, Minerul Motru, Mangalia si Sfintu Gheorghe.

S-au depunctat atingerea genunchiului de nisip de doua ori, iesirea din perimetrul jocului. De asemenea, doua aruncari la pamint de catre partener inseamna meci pierdut. Fiecare repriza a durat trei minute. Organizatorii au decis ca, in cazul in care in acest interval de timp nu se decide cistigatorul partidei, va fi declarat invingator cel care a fost mai activ.

Concurenta pentru volei pe plaja

Organizatorii competitiei spun ca aceasta idee nu este cu nimic mai deosebita decit voleiul pe plaja si sint convinsi ca ideea va prinde si ca in anii urmatori competitia se va repeta. La intrecerea fetelor a fost prezent si Vasile Puscasu, fost campion mondial, si campionul olimpic Gheorghe Berceanu. Arbitru la centru a fost Ovidiu Lazar, a carui carte de vizita consemneaza trei olimpiade.

In semifinale s-au calificat patru concurente la categoria usoara: Andreea Galita (Steaua), Elena Sirbu (Rapid), Ana Maria Pop (Steaua) si Mihaela Munteanu (Sfintu Gheorghe). La categoria grea vor concura Roxana Nastrusnicu (Resita), Beatrice Oancea (Rapid), Bianca Ianculovici (Sfintu Gheorghe) si Diana Mudrog (Resita si Steaua).

In pauzele competitiei a venit rindul baietilor sa arate publicului ca sint la fel de buni ca fetele, insa ei nu au facut decit exercitii demonstrative.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.