O batranica din Marea Britanie a ales sa marcheze implinirea venerabilei varste de 90 de ani intr-un mod mai putin obisnuit: printr-un salt cu parasuta de la mai bine de 3600 de metri altitudine. Mary Armstrong, din East Molesey, care are sapte nepot
O batranica din Marea Britanie a ales sa marcheze implinirea venerabilei varste de 90 de ani intr-un mod mai putin obisnuit: printr-un salt cu parasuta de la mai bine de 3600 de metri altitudine. Mary Armstrong, din East Molesey, care are sapte nepoti si noua stranepoti, marturiseste ca intotdeauna i-a fost frica de viteza si de inaltime. "Mi-am invins insa frica in urma cu trei ani, cand o stranepoata de-a mea s-a intors din Australia cu inregistrarea video a sariturii sale cu parasuta. Astfel, prima saritura am efectuat-o la varsta de 87 de ani, iar cea de-a doua la 88", povesteste nonagenara. Ea spune ca dupa ce a vazut imaginile cu stranepoata sa, nu s-a mai temut nici o clipa. "Cand eram mai tanara nici prin cap nu-mi trecea sa fac asa ceva. Abia acum am descoperit cat de frumos si liber te simti la inaltime. Imi doresc sa fac lucrul asta si cand voi implini 100 de ani. Pana atunci insa am de dus la bun sfarsit alta misiune: stranepoata mea Charlotte m-a facut sa-i promit ca peste doi ani, in ziua in care va implini 16 ani, vom sari in tandem cu parasuta", mai spune Mary Armstrong. Spiritul de aventura care a pus stapanire pe venerabila batranica nu se opreste insa la saltul cu parasuta, ea marturisind ca o alta dorinta de-a ei ar fi sa conduca o masina de Formula unu. (C.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.