Dupa ce instanta s-a pronuntat saptamana trecuta pentru continuarea proiectului, lucrarile de constructie a cartierului Henri Coanda in zona Voluntari vor fi reluate in cel mai scurt timp, a anuntat ieri Agentia.
"Momentul exact al reluarii l

Dupa ce instanta s-a pronuntat saptamana trecuta pentru continuarea proiectului, lucrarile de constructie a cartierului Henri Coanda in zona Voluntari vor fi reluate in cel mai scurt timp, a anuntat ieri Agentia.
"Momentul exact al reluarii lucrarilor depinde de constructori, care trebuie sa-si regrupeze activitatile. Speram ca lucrarile sa fie reluate cat mai repede. Oricum, este o chestiune de zile, poate de saptamani in cel mai nefericit caz", a declarat, ieri, Gheorghe Popescu, directorul general al ANL, citat de Mediafax.

26 de hectare revendicate

Lucrarile pentru ridicarea cartierului au fost sistate in septembrie 2005, dupa ce Ion Radu Fotino a revendicat in instanta o cerere pentru un teren cu o suprafata de 26 de hectare in zona Voluntari, situat pe amplasamentul proiectului.
"Noi am inceput in vara lucrarile in zona aflata sub autoritatea comunei Voluntari, unde erau indeplinite toate conditiile necesare, aveam autorizatie de constructie si terenul ne fusese predat. Din pacate, acolo a fost revendicat un teren cu o suprafata de 26 hectare, ceea ce ne-a obligat sa sistam lucrarile la sfarsitul lunii noiembrie", a declarat Gheorghe Popescu.
Potrivit sefului ANL, instanta a dat castig de cauza, la primul termen al procesului, persoanei care a formulat cererea de revendicare, iar Primaria Voluntari a inaintat recurs. Din declaratiile date atunci de Popescu, cel care revendicase terenul nu era impotriva proiectului daca ar fi fost recompensat in urma vanzarii terenului.
Terenul revendicat reprezenta peste 60% din suprafata cartierului Henri Coanda situata pe teritoriul localitatii Voluntari. Proiectul Henri Coanda este amplasat in proportii aproximativ egale pe teritoriul localitatii Voluntari si in sectorul 1 din Bucuresti.

2 ani intarziere

"Ca urmare a actiunilor intreprinse de ANL, instanta a respins exceptiile ridicate de catre aparatorii lui Ion Radu Fotino, a admis cererea ANL de deblocare a lucrarilor si a dispus continuarea lucrarilor in zona Voluntari", se arata intr-un comunicat al Agentiei.
Reprezentantii ANL au contestat decizia instantei privind sistarea lucrarilor, aratand ca terenul revendicat nu se suprapune amplasamentului cartierului.
"Am pornit in acest proces pentru a dovedi ca actele pe marginea carora se revendica terenul din Voluntari sunt false. Proiectul nu putea fi abandonat si acest lucru a fost lamurit - Justitia romana a decis desistarea lucrarilor de construire in cartierul Voluntari. (...) In cel mai scurt timp ANL va relua lucrarile si pe aceasta zona si vom incerca sa recuperam timpul pierdut", a spus Gheorghe Popescu.
Cererea de revendicare si prezentarile in instanta au intarziat proiectul cu doi ani fata de calendarul stabilit initial.
Imediat dupa decizia instantei, lucrarile in sectorul 1 au si inceput.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.