Aker Yards, controlata de holdingul norvegian Aker, va construi pentru compania franceza Maritima, detinuta de Fluviale de Transport, specializata in bunkere de carbune, doua vase a caror valoare totala se va ridica la 20 mil. de euro. Cele doua vase
Aker Yards, controlata de holdingul norvegian Aker, va construi pentru compania franceza Maritima, detinuta de Fluviale de Transport, specializata in bunkere de carbune, doua vase a caror valoare totala se va ridica la 20 mil. de euro. Cele doua vase construite in Braila vor fi finalizate in martie si iunie 2008 si sunt similare celor livrate de Aker Yards Maritima in 2005 si 2006. Grupul Aker este unul dintre primele cinci grupuri de constructii navale desfasurandu-si activitatea in sapte tari unde detine in total 17 santiere navale. In Romania compania controleaza, prin Aker Brattvaag, o participatie de 70% la Santierul Naval din Tulcea, precum si o cota similara la Santierul Naval din Braila. Grupul a inregistrat un nivel record al profitului in trimestrul doi al anului, de 62 milioane de euro, in crestere cu 59% fata de perioada similara a anului 2005, conform Reuters. Aker Yards a aratat ca avansul profitului a fost determinat de cresterea activitatii in toate domeniile de activitate, preluarea a doua santiere navale de la compania franceza Alstom si avansul cererii din industria de constructie a navelor, pe fondul dezvoltarii comertului mondial. La sfarsitul lunii iunie, compania norvegiana avea comenzi pentru 126 de vase, in valoare de 60,6 miliarde de coroane, fata de 36,3 miliarde de coroane in iunie anul trecut.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.