Magistratii i-au prezentat ieri lui Ovidiu Tender (foto) o parte din probele pe care le-au strins impotriva sa, iar procesul ar putea incepe la sfirsitul acestei luni.

Astazi, procurorii ii vor prezenta lui Tender restul materialului
Magistratii i-au prezentat ieri lui Ovidiu Tender (foto) o parte din probele pe care le-au strins impotriva sa, iar procesul ar putea incepe la sfirsitul acestei luni.

Astazi, procurorii ii vor prezenta lui Tender restul materialului probator strins in dosarul RAFO-Carom. Parchetul de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie a cerut arestarea preventiva a lui Tender, sustinind ca omul de afaceri a incercat sa influenteze un expert din dosar. In final, Curtea de Apel Bucuresti a dispus mentinerea lui Ovidiu Tender in stare de arest preventiv, in cadrul unui proces petrecut in noaptea de 30 iulie, considerat de avocatii omului de afaceri ca fiind o "mascarada si un abuz". In consecinta, Directia Inspectiei Judiciare a CSM a dispus efectuarea unei anchete privind eventuale nereguli procedurale petrecute in cursul procesului. Ancheta va fi finalizata in cursul zilei de astazi. Presedintele CSM, Iulian Gilca, a declarat agentiei NewsIn ca va convoca joi sectia "judecatori" a CSM, pentru discutarea rezultatelor preliminare ale anchetei. In functie de acestea, va putea fi sesizata Comisia de Disciplina a CSM, cea care poate lua masuri, daca este cazul, impotriva magistratilor care au constituit completul de judecata ce a dispus mentinerea in stare de arest a omului de afaceri timisorean.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.