Medicul care a eliberat adeverinta in baza careia a fost pus in libertate Omar Hayssam, este de negasit pentru Comisia de Disciplina.

Deoarece nu s-a prezentat nici ieri, pentru a treia oara, la audierea Comisiei de Disciplina a Penite
Medicul care a eliberat adeverinta in baza careia a fost pus in libertate Omar Hayssam, este de negasit pentru Comisia de Disciplina.

Deoarece nu s-a prezentat nici ieri, pentru a treia oara, la audierea Comisiei de Disciplina a Penitenciarului Rahova, medicul Constantin Tanasescu a fost citat, din nou, pe 14 august, pentru a lamuri ce s-a intimplat exact in cazul Hayssam, anuntau surse judiciare.

Adeverinta cu metastaze

Omar a fost eliberat din arest datorita unei adeverinte emise de Tanasescu, care atesta ca are metastaza. Conform legii, Comisia nu poate lua o decizie in ceea ce-l priveste pe Tanasescu, fara audierea medicului, mai ales ca absenta acestuia este justificata, prin concediul medical. Mai mult, conform unor surse din anturajul medicului, Tanasescu s-a decis sa se pensioneze, ceea ce ar duce, din start, la suspendarea acestei anchete. Comisia il cerceteaza pe dr. Tanasescu pentru ca nu a respectat procedurile privind eliberarea de acte medicale catre detinuti. Totodata, Administratia Penitenciarelor a inaintat Parchetului Curtii de Apel Bucuresti o plingere in care medicul este acuzat de fals intelectual. (C. Hurdubaia)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.