Amatorii de senzatii tari ar putea pilota (virtual) avioane de vinatoare intr-un parc de distractii al armatei.

Pentagonul studiaza posibilitatea de a-si da acordul unei firme private pentru a construi un parc de distractii cu tema mil
Amatorii de senzatii tari ar putea pilota (virtual) avioane de vinatoare intr-un parc de distractii al armatei.

Pentagonul studiaza posibilitatea de a-si da acordul unei firme private pentru a construi un parc de distractii cu tema militara pe terenul pe care il detine linga Muzeul National al Armatei de la Fort Belvoir, muzeu aflat in curs de construire. Parcul de distractii ar urma sa cuprinda atractii 4-D cum ar fi conducerea unui tanc M-1, coboriri pe sfoara din elicopter, pilotarea elicopterului Cobra sau a avioanelor de vinatoare. Pe linga aceste tururi virtuale, parcul ar include si atractii mai conservatoare, cum ar fi vizitarea "castelului Belvoir" sau baruri cu denumiri militare: "Popota Diviziei 1". Conducerea firmei Universal City Property Management estimeaza ca acest parc ar atrage trei milioane de vizitatori pe an.

Nevoie de bani

Proiectul nu a primit inca acordul armatei, dar se pare ca Pentagonul ar fi interesat de infiintarea parcului. Motivul il reprezinta finantarea constructiei muzeului militar, pentru care este nevoie de 300 de milioane de dolari. Mai mult, 22.000 de angajati ai armatei vor trebui mutati la Fort Belvoir in urmatorii cinci ani, conform planurilor federale de reorganizare a armatei. Pozitia oficiala a armatei este ca va lua in considerare mai multe proiecte, propuse de diverse firme private si apoi va lua o decizie. In prezent, militarii studiaza ideea unui intreg concept de destinatie turistica in jurul muzeului.

Bombardiere Disney

Muzeul militar ar trebui sa fie deschis in 2013 si, pentru a deveni un succes, se pare ca are nevoie de ajutorul parcului de distractii: "Pare foarte clar ca Pentagonul a decis ca singura cale prin care poate reusi proiectul muzeului este sa construiasca un muzeu impachetat intr-un parc de distractii", considera T. Dana Kauffman, oficial local din Fort Belvoir. Kauffman este destul de nemultumit de proiect, deoarece considera ca traficul si asa aglomerat din regiune va atinge cote alarmante. Mai mult, el este scandalizat de ideea de a transforma un muzeu militar intr-o atractie "tip Disney".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.