Federatia Educatiei Nationale (FEN) va depune, astazi, la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) o lista cu mai multe persoane care activeaza in invatamant pentru a afla daca acestea au colaborat cu fosta securitate. Decizi
Federatia Educatiei Nationale (FEN) va depune, astazi, la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) o lista cu mai multe persoane care activeaza in invatamant pentru a afla daca acestea au colaborat cu fosta securitate. Decizia FEN ''vine dupa campaniile lansate de mai multe organizatii, care au ca scop deconspirarea persoanelor care au facut politie politica inainte de Revolutie''. Potrivit reprezentantilor FEN, pe listele inaintate de aceasta federatie sindicala catre CNSAS se afla functionari si demnitari din cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii, precum si inspectori scolari generali si adjuncti. ''Vrem sa stim exact cu cine colaboram. Astept acest moment de 15 ani. Sper ca aceasta campanie initiata de mai multe organizatii sa aiba rezultatele scontate si sa eliminam din sistem persoanele care, pe vremea comunismului, si-au turnat colegii'', a declarat Catalin Croitoru, presedintele FEN.
Acesta a mai precizat faptul ca potrivit articolului 2 din Legea 187/1999, orice organizatie neguvernamentala are dreptul de a fi informata, la cerere, in legatura cu calitatea de agent sau de colaborator al organelor securitatii, ca politie politica, a persoanelor care ocupa diferite demnitati sau functii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.