Constantin Lacatusu se pregateste pe cei mai inalti munti europeni pentru o noua ascensiune pe Himalaya.

Unul dintre cei mai titrati alpinisti romani, Constantin Lacatusu, porneste, insotit de Simion Poiana, intr-o noua expeditie car
Constantin Lacatusu se pregateste pe cei mai inalti munti europeni pentru o noua ascensiune pe Himalaya.

Unul dintre cei mai titrati alpinisti romani, Constantin Lacatusu, porneste, insotit de Simion Poiana, intr-o noua expeditie care va avea loc pe batrinul continent, principalul obiectiv fiind escaladarea virfului Mont Blanc (4.807 m). Traseul mai cuprinde si ascensiunea pe Grossglockner (3.798 m) din Austria, Zugspitze (2.962 m) din Germania si citeva inaltimi din Alpii elvetieni.

Componenti ai echipei Clubului Montan Roman, cei doi temerari vor ajunge pentru al treilea an consecutiv in Elvetia, clubul din Piatra Neamt reusind pina acum prin membrii sai mai multe premiere romanesti si una mondiala pe trasee cu grad inalt de dificultate.

Pentru Lacatusu, primul roman care a ajuns la 8.000 de metri, expeditia aceasta reprezinta o etapa premergatoare unei reveniri, in aceasta toamna, pe Himalaya. In lunile septembrie-noiembrie, alpinistul in virsta de 45 de ani va incerca sa ajunga pe Tsartse, care, desi este mai mic decit Everestul, avind 6.346 m, se numara printre muntii care au fost calcati de un numar mic de oameni.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.