Confederatia Sindicala Nationala Meridian si-a aratat sustinerea fata de minerii din Rosia Montana participand la un eveniment traditional pentru minerii din Muntii Apuseni - Ziua Minerului, Rosia Montana. CSN Meridian este una dintre cele mai mari c
Confederatia Sindicala Nationala Meridian si-a aratat sustinerea fata de minerii din Rosia Montana participand la un eveniment traditional pentru minerii din Muntii Apuseni - Ziua Minerului, Rosia Montana. CSN Meridian este una dintre cele mai mari confederatii din Romania, cuprinzand un numar insemnat de sindicate miniere. Ziua Minerului 2006 a fost organizata de sindicatele miniere locale, RosiaMin si Viitorul Mineritului, impreuna cu Primaria din Rosia Montana, Confederatia Sindicala Nationala Meridian si ONG-ul local ProRosia Montana, in parteneriat cu Gabriel Rosia Montana, potrivit unui comunicat al confederatiei. "Suntem aici pentru ca suntem convinsi ca acest proiect merita cel putin o abordare corecta. Un investitor care aduce 2,5 miliarde de dolari in Romania trebuie sa aiba ocazia sa-si prezinte intentiile si trebuie sa fim deschisi dialogului cu acesta. In acest moment avem o companie care ofera mii de slujbe si de partea cealalta niste oameni care nu ofera o alternativa viabila. Pentru a te ridica impotriva unei investitii de marimea aceasta trebuie sa ai argumente foarte serioase - noi nu am vazut nici macar unul", este de parere Ion Popescu, reprezentant al Confederatiei Sindicale Nationale Meridian.
"Rosia Montana se confrunta acum cu mari probleme sociale si economice. Rata de somaj este de 70% si poate atinge 90%. In aceste conditii nu poti spune <> unui proiect care ofera slujbe si dezvoltare economica. Este usor sa fii impotriva proiectului Gabriel Resources cand nu ai trait aici, cand nu te confrunti cu problemele de zi cu zi", a precizat Sorin Babut, liderul sindical RosiaMin.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.