Soldarile vor trebui sa fie facute in perioada 15 ianuarie - 15 aprilie pentru produsele de toamna-iarna, respectiv 1 august - 31 octombrie inclusiv, pentru produsele de primavara - vara, se anunta intr-un comunicat al Autoritatii Nationale pentru Pr
Soldarile vor trebui sa fie facute in perioada 15 ianuarie - 15 aprilie pentru produsele de toamna-iarna, respectiv 1 august - 31 octombrie inclusiv, pentru produsele de primavara - vara, se anunta intr-un comunicat al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.
Anunturile de reducere de pret vor trebui sa fie facute lizibil si vizibil pentru fiecare produs in parte fie prin mentionarea noului pret langa pretul anterior, barat, fie facandu-se mentiunile "pret nou", "pret vechi" langa sumele corespunzatoare.
Nu va fi permisa prezentarea unei reduceri de pret a unui produs sau serviciu ca o oferta gratuita a unei parti din produs/serviciu. Vanzarea de soldare trebuie sa aiba loc in structurile de vanzare in care produsele respective erau vandute in mod obisnuit.
De asemenea nu se va permite a se conditiona vanzarea catre consumator a unui produs sau serviciu de cumpararea unei cantitati impuse sau de cumpararea concomitenta a altui produs sau serviciu.
Prestatorul trebuie sa aduca la cunostinta consumatorului, in momentul in care acesta din urma o cere, informatii corecte si utile privind caracteristicile produsului sau serviciului, conditiile de vanzare si modul de utilizare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.