Disponibilizatii din minerit si cei 150 de ortaci care inca mai lucreaza la Exploatarea Rodna s-au adunat, ieri, la Valea Vinului, pentru a sarbatori Ziua Minerului, potrivit NewsIn. In ciuda ploii care i-a impiedicat pe oameni sa stea la iarba verde
Disponibilizatii din minerit si cei 150 de ortaci care inca mai lucreaza la Exploatarea Rodna s-au adunat, ieri, la Valea Vinului, pentru a sarbatori Ziua Minerului, potrivit NewsIn. In ciuda ploii care i-a impiedicat pe oameni sa stea la iarba verde, petrecerea a fost una pe cinste, ca de adio. Dintre cei peste 2.500 de ortaci care au lucrat la Exploatarea Rodna, majoritatea au fost disponibilizati. La mina lucreaza mai putin de 200 de oameni care ajuta la conservarea si ecologizarea zonei. Ceilalti sunt fie someri, fie pensionari. "Nu este ultima sarbatoare. Minerii vor sarbatori pe vecie aceasta zi a minerului pentru ca este o traditie aici la Rodna. Chiar daca se va inchide mina, activitatea se va desfasura pe inchidere, conservari, ecologizari si obiectul minerit va dainui", a afirmat Simion Frunza, liderul sindical de la Exploatarea Miniera Rodna, organizatorul manifestarii de la Valea Vinului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.