Presedintia finlandeza a UE a declarat ca Hezbollahul nu va fi pus pe lista sa neagra a organizatiilor teroriste. Ministrul de Externe al Finlandei a motivat ca situatia din Orientul Mijlociu este in prezent prea delicata pentru a se adauga presiuni
Presedintia finlandeza a UE a declarat ca Hezbollahul nu va fi pus pe lista sa neagra a organizatiilor teroriste. Ministrul de Externe al Finlandei a motivat ca situatia din Orientul Mijlociu este in prezent prea delicata pentru a se adauga presiuni suplimentare. Europenii au exprimat aceasta pozitie ca raspuns la o scrisoare semnata de 213 membri ai Congresului SUA, trimisa secretarului general ONU, prin care se cerea UE sa urmeze linia impusa de Statele Unite in raporturile cu gruparea militanta libaneza. UE se teme ca actiunile sale pacifiste sa nu fie impiedicate mai tarziu de o atitudine prea antagonista la adresa Hezbollah. In trecut, interventia trupelor de pace europene a fost respinsa in Sri Lanka din cauza clasificarii Tigrilor din Tamil drept teroristi. Tensiuni similare exista si in ceea ce priveste Hamas.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.