Saptamana trecuta, Comisia Europeana a propus statelor membre UE introducerea unui sistem formal de taxare a importurilor de incaltaminte din China si Vietnam. Propunerea de lege era necesara deoarece piata europeana este in prezent protejata numai p
Saptamana trecuta, Comisia Europeana a propus statelor membre UE introducerea unui sistem formal de taxare a importurilor de incaltaminte din China si Vietnam. Propunerea de lege era necesara deoarece piata europeana este in prezent protejata numai prin cateva masuri de urgenta introduse in martie 2006. Produsele asiatice foarte ieftine reprezinta o amenintare pentru producatorii europeni, desi sunt preferate de consumatori. Producatorii de incaltaminte din state precum Italia, Portugalia sau Polonia ar avea mult de castigat de pe urma introducerii unui sistem clar de impozitare a importurilor. Pe de alta parte, comerciantii de incaltaminte se plang de eventualele pierderi de pe urma costurilor sporite. Propunerea Comisiei va trece cu greu de dezbaterile din Consiliul de Ministri. Pentru a fi votata in Consiliu, noua lege are nevoie de adeziunile a cel putin 13 state dintre cele 25 membre UE. Pana in prezent insa, 14 state si-au exprimat deschis opozitia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.