Dupa cum informeaza EUobserver, Franta este tara UE in care intra anual cele mai multe bancnote euro false. Dintre cele 300.000 de bancnote confrafacute descoperite anul acesta pe teritoriul Uniunii Europene, o treime au fost capturate in Franta. Aut
Dupa cum informeaza EUobserver, Franta este tara UE in care intra anual cele mai multe bancnote euro false. Dintre cele 300.000 de bancnote confrafacute descoperite anul acesta pe teritoriul Uniunii Europene, o treime au fost capturate in Franta. Autoritatile se declara surprinse de rapiditatea cu care falsificatorii au reusit sa decripteze noile codurile de securitate cu care sunt protejati banii europeni. Bancnotele euro au fost introduse in 2002, iar Banca Centrala Europeana sustinea atunci ca ele ar fi aproape imposibil de falsificat. Numarul de bancnote euro false care intra anual pe pietele europene este egal in prezent cu numarul bancnotelor false ale diferitelor state europene de dinainte de 2002, adica aproximativ 600.000. Politia franceza arata ca unele falsuri sunt produse cu tehnologie relativ simpla, chiar cu un simplu copiator si ca resursele necesare producerii a o suta de mii de bilete nu sunt prea mari. Bancnota de 20 de euro este falsificata cel mai des, urmata de cea de 50 de euro. Impreuna, cele doua tipuri de bancnote reprezinta 80% din totalul falsurilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.