O Curte din Franta a aprobat cererea companiei Eurotunnel de a fi deocamdata protejata de faliment. Firma va primi un interval de sase luni pentru a returna datoriile acumulate, care sunt in prezent in valoare de 11,5 miliarde de dolari. Decizia a ve
O Curte din Franta a aprobat cererea companiei Eurotunnel de a fi deocamdata protejata de faliment. Firma va primi un interval de sase luni pentru a returna datoriile acumulate, care sunt in prezent in valoare de 11,5 miliarde de dolari. Decizia a venit in urma unui proces in care reprezentantii Eurotunnel au infruntat asociatia creditorilor, acestia din urma opunandu-se planurilor de restructurare de la Eurotunnel pe care le considera prea costisitoare. Eurotunnel a contractat datorii foarte mari incepand din 1994, cand au debutat lucrarile de constructie la pasajul dintre Europa continentala si Marea Britanie, datorii pe care nu le-a mai putut recupera deoarece numarul de utilizatori ai pasajului a fost mult sub previziuni. Compania se bucura de protectia curtii din Franta sub auspiciile unei legi franceze care da dreptul companiilor sa solicite sprijin antifaliment de la sistemul judiciar.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.