Cetatenii europeni pot economisi mii de euro cumparand automobile din alte state decat ale lor. Aceasta este concluzia unui raport asupra preturilor la autoturisme al Comisiei Europene dat publicitatii saptamana trecuta. Pentru a face astfel de econo
Cetatenii europeni pot economisi mii de euro cumparand automobile din alte state decat ale lor. Aceasta este concluzia unui raport asupra preturilor la autoturisme al Comisiei Europene dat publicitatii saptamana trecuta. Pentru a face astfel de economii, europenii nu trebuie decat sa mearga intr-un stat ca Danemarca sau Ungaria, unde masinile se vand la preturi foarte scazute. Dupa ce fac o astfel de achizitie, ei mai trebuie doar sa plateasca o taxa locala in tarile lor, dar costul total va fi oricum mult mai mic decat pretul unei masini importate. Daca Danemarca si Ungaria au cele mai mici preturi pe piata automobilistica, Cehia le are pe cele mai ridicate. Insa in general noile membre UE au costurile cele mai scazute, urmate apoi de Finlanda si Grecia. Raportul publicat de Comisie este menit sa ii sprijine pe consumatori in incercarea de a selecta cele mai convenabile oferte de pe piata europeana. Totusi, raportul nu va fi de folos consumatorilor din state ca Danemarca sau Finlanda, deoarece taxele locale sunt aici cu mult mai mari. Daca un cumparator german achizitioneaza un autoturism Ford Focus in valoare de 17.700 de euro din Finlanda, el va plati o taxa germana de numai 16%, fata de una finlandeza de 70%, economisind in acest fel 4.000 de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.