Casa Regala a Romaniei a primit, pana in prezent, doar aproximativ 15-20% dintre proprietatile ce i se cuvin, a declarat avocatul familiei, Adrian Vasiliu.
El a subliniat ca familia regala nu doreste retrocedarea Palatului Elisabeta, ci transf
Casa Regala a Romaniei a primit, pana in prezent, doar aproximativ 15-20% dintre proprietatile ce i se cuvin, a declarat avocatul familiei, Adrian Vasiliu.
El a subliniat ca familia regala nu doreste retrocedarea Palatului Elisabeta, ci transformarea lui intr-un muzeu al regalitatii, ceea ce le-ar permite urmasilor Regelui Mihai sa locuiasca in cladire in calitate de gazda. Vasiliu a precizat ca pana acum nu a existat o formula juridica adecvata care sa le permita si urmatorilor sefi ai Casei Regale a Romaniei sa locuiasca in cladire, avand in vedere ca Palatul Elisabeta a fost stabilit ca resedinta pana la moartea Regelui Mihai, prin decizia autoritatilor romane, in baza legii care stabileste privilegiile fostilor sefi al statului.
Reprezentantii Casei Regale au reformulat cererea de retrocedare a Domeniului Peles si cer transformarea Palatului Elisabeta in muzeu, negocierile cu familia regala urmand a fi purtate de Ministerul Culturii (MCC), a anuntat, miercuri, ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu.
Adrian Iorgulescu a declarat, la Palatul Victoria, ca reprezentantii legali ai Casei Regale au informat autoritatile ca Regele Mihai ar putea accepta si o despagubire de 30 de milioane de euro, anuntand totodata ca Ministerul Culturii are la dispozitie acesti bani pentru Castelul Peles.
Reprezentantii Casei Regale au solicitat retrocedarea Hotelului Stavilar, a depozitului Stavilar si a Casei Ceramicii din Sinaia, care apartin MCC, dar revendica si Casa Cavalerilor, Castelul Foisor, Economatul, fostele grajduri si fosta uzina electrica, care se afla in adminstrarea RAPPS. De asemenea, a fost revendicat si un teren de 60 de hectare, aflat in administrarea Primariei Sinaia. Potrivit informatiilor furnizate de Vasiliu, Casa Regala revendica, in total, cateva mii de hectare de padure, aflate in judetele Prahova, Brasov si Arad. (NewsIn)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.