Suedia a decis inchiderea a trei reactoare nucleare in urma nefunctionarii corespunzatoare a sistemelor de racire ale reactorului de la Forsmark.

Cinci dintre cele zece reactoare nucleare ale Suediei sint inchise. Trei dintre ele din c
Suedia a decis inchiderea a trei reactoare nucleare in urma nefunctionarii corespunzatoare a sistemelor de racire ale reactorului de la Forsmark.

Cinci dintre cele zece reactoare nucleare ale Suediei sint inchise. Trei dintre ele din cauza unor probleme privind respectarea cerintelor de securitate nucleara, celelalte doua pentru revizii tehnice. Inchiderea reactoarelor nucleare survine unui eveniment de saptamina trecuta, cind sistemele de racire ale reactorului nuclear de la centrala Forsmark nu au functionat corespunzator. Un scurtcircuit a cauzat problema, iar doua dintre generatoarele de rezerva nu au pornit. Celelalte doua au functionat, ceea ce a dus la evitarea unui dezastru nuclear. Desi incidentul a fost minimalizat de autoritati, care nu l-au dat publicitatii timp de doua zile, un fost responsabil al centralei a declarat ca aceasta proasta functionare este cea mai grava dupa Cernobil si Harrisburg, iar supraincalzirea reactorului a fost evitata doar printr-un noroc. Cele cinci reactoare furnizeaza o cincime din capacitatea energetica a Suediei. (L.B.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.