5 August 2006

Lectura de un minut

Finantele au ajuns actionar majoritar la Rodipet dupa ce datoriile catre stat s-au convertit in actiuni.

Ministerul Finantelor Publice a devenit actionar majoritar al Rodipet, dupa ce creantele institutiei la firma de distributie a pres
Finantele au ajuns actionar majoritar la Rodipet dupa ce datoriile catre stat s-au convertit in actiuni.

Ministerul Finantelor Publice a devenit actionar majoritar al Rodipet, dupa ce creantele institutiei la firma de distributie a presei, in valoare de 16,37 milioane de lei, au fost convertite in actiuni. Actionarii Rodipet au aprobat conversia creantelor in actiuni la sfirsitul lunii iunie, potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial. Suma reprezinta impozitele, taxele si alte contributii bugetare neachitate de Rodipet la momentul privatizarii. In urma operatiunii, MFP detine 55,15% din actiunile Rodipet, iar fostul proprietar, firma Magnar Systems Com, din Otopeni, controleaza 23,04% din titluri. La privatizarea Rodipet, statul a acordat facilitati fiscale in valoare totala de 48,46 milioane de lei. Cele mai importante facilitati au constat in conversia in actiuni a creantelor bugetare (16,41 milioane de lei), scutirea la plata a dobinzilor, a majorarilor de intirziere si a penalitatilor aferente obligatiilor bugetare convertite in actiuni (19,54 milioane de lei) si scutirea la plata a dobinzilor si a penalitatilor aferente obligatiilor bugetare esalonate (7,84 milioane de lei).Consiliul Concurentei a autorizat ajutorul de stat pentru Rodipet la finele lunii mai a acestui an. Privatizarea Rodipet a avut loc in decembrie 2003, cind firma Magnar System Com, din Otopeni, a cumparat de la stat intregul pachet de actiuni al societatii de distributie a presei, printr-o tranzactie de sase milioane de euro. Suma include pretul actiunilor (226.660 de lei) si investitiile asumate de Magnar pentru modernizarea societatii. Cumparatorul a preluat, de asemenea, datorii ale Rodipet in valoare de 4,8 milioane de euro catre ziare si edituri, efortul investitional asumat fiind de circa 11 milioane de euro.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.