Aleodor Francu, seful Cancelariei primului-ministru, va sustine in aceasta dimineata, la Herzogenaurach (Germania), in calitate de reprezentant al Guvernului Romaniei, alaturi de delegatia Federatiei Romane de Handbal, condusa de presedintele Cristia
Aleodor Francu, seful Cancelariei primului-ministru, va sustine in aceasta dimineata, la Herzogenaurach (Germania), in calitate de reprezentant al Guvernului Romaniei, alaturi de delegatia Federatiei Romane de Handbal, condusa de presedintele Cristian Gatu, candidatura Romaniei pentru organizarea Campionatului Mondial de handbal masculin din 2009. Daca rezultatul va fi favorabil, Romania va organiza pentru prima oara in istoria sportului romanesc o editie a CM de handbal. Decizia finala va fi anuntata dupa-amiaza. Organizarea unui astfel de eveniment ar fi una dintre cele mai mari realizari ale sportului romanesc si ale Romaniei, reprezentand totodata si o ocazie unica de a pune in valoare potentialul tarii noastre. "Suntem datori sa sprijinim prin toate mijloacele posibile orice eveniment menit sa puna in valoare Romania si sportul romanesc. Stiu ca milioane de romani asteapta cu emotie decizia finala. Pentru ei, pentru elita handbalului romanesc, dar si pentru viitorii nostri campioni, voi face tot ce imi sta in putinta ca mesajul meu sa fie convingator. Guvernul Romaniei, prin Agentia Nationala pentru Sport, institutie aflata in coordonarea Cancelariei, a facut toate eforturile necesare pentru a transforma candidatura tarii noastre intr-o varianta viabila si suntem dispusi sa ne asumam un rol activ in organizarea Campionatului Mondial de handbal masculin din 2009, in cazul unui raspuns favorabil", a declarat Francu. Decizia FR Handbal de a depune candidatura Romaniei pentru organizarea acestui eveniment a pornit din dorinta de a demonstra ca pasiunea romanilor pentru handbal nu s-a stins, fiind puternic inradacinata in trecutul celor patru generatii de handbalisti romani, campioni mondiali. In urma preselectiilor, in finala au ramas patru tari care isi vor "disputa" organizarea turneului final al CM 2009: Grecia, Cehia, Croatia si Romania. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.