Fundasul israelian Klemi Saban s-a declarat foarte multumit de acomodarea sa in Romania si spune ca se simte excelent la Steaua, dupa cum informeaza cotidianul "Ha'aretz". Intr-un articol intitulat "Pentru Saban, iarba este cu siguranta mai verde la
Fundasul israelian Klemi Saban s-a declarat foarte multumit de acomodarea sa in Romania si spune ca se simte excelent la Steaua, dupa cum informeaza cotidianul "Ha'aretz". Intr-un articol intitulat "Pentru Saban, iarba este cu siguranta mai verde la echipa romana", aparut in publicatia israeliana Saban a declarat ca este "foarte fericit, foarte-foarte fericit" la Steaua. Saban a precizat ca, atunci cand impresarul sau, Ronnie Rosenthal, a venit cu propunerea de a juca in Romania, a fost putin ingrijorat. "Nu intelegeam despre ce este vorba. Acum sunt bucuros. La urma urmei, castig de trei ori mai mult ca la Haifa. Si apoi, trecerea la Steaua reprezinta un pas inainte, nu doar financiar, ci si profesional. Sunt la un club mare, intr-un campionat puternic, si este o performanta sa joci intr-una dintre cele mai tari ligi din Europa", a comentat fundasul dreapta al "militarilor". Unul dintre lucrurile care l-au atras pe Saban este faptul ca in capitala Romaniei exista o importanta comunitate evreiasca. "Primesc o multime de invitatii, ma intalnesc cu multi israelieni si aud vorbindu-se ebraica tot timpul", a adaugat Saban care, potrivit cotidianului citat, castiga la Steaua 290.000 de dolari pe sezon, in timp ce la Maccabi Haifa avea un salariu anual de 110.000 de dolari. Saban a debutat oficial pentru Steaua in partida cu ND Gorica, din mansa a doua a turului II preliminar din UEFA Champions League.
Fotbal si putere
"Ha'aretz" a mai scris ca aparitia jucatorilor din Israel in Liga I este strans legata de implicarea din ce in ce mai mare a oamenilor de afaceri israelieni in fotbalul romanesc, scopul acestor investitori fiind acela de a obtine "accesul spre coridoarele puterii". "Oamenii de afaceri din Israel au inteles ca fotbalul este un bun mijloc de a-si promova afacerile", spune Yaakov Zeltzman, un israelian care deruleaza afaceri la Bucuresti. "Ei investesc multi bani si primesc in schimb acces spre coridoarele puterii", a adaugat Zeltzman. "Ha'aretz" noteaza ca sponsorii israelieni pe care i-a contactat doresc sa ramana anonimi, considerand ca publicitatea ar putea avea un efect negativ asupra afacerilor lor. "Faptul ca jucatorii israelieni au inceput sa vina in Romania este strans legat de cresterea implicarii noastre in fotbal", a spus unul dintre investitori. In acest moment, in Liga I evolueaza doi fotbalisti israelieni, Klemi Saban la Steaua si Kobi Nachteiler la FC Vaslui. Un al treilea, mijlocasul Manor Hassan, fost jucator la Hapoel Petah Tikva, este in negocieri cu Otelul Galati. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.