Reprezentativa masculina de baschet "under 18" a Romaniei a invins joi seara selectionata similara a Angliei, cu 76-58 (27-12, 15-11, 19-11, 15-24) si si-a marit considerabil sansele de acces in semifinalele diviziei secunde a Campionatului European,
Reprezentativa masculina de baschet "under 18" a Romaniei a invins joi seara selectionata similara a Angliei, cu 76-58 (27-12, 15-11, 19-11, 15-24) si si-a marit considerabil sansele de acces in semifinalele diviziei secunde a Campionatului European, intrecere care se deruleaza in aceste zile la Sibiu. Dupa doua zile de pauza, timp in care au avut suficient timp sa-si reincarce bateriile si sa-si analizeze greselile din prima faza a competitiei, tinerii "tricolori" pregatiti de Ioan Constantin, Cristian Achim si Dan Dacian au intrat joi seara in Sala Sporturilor "Transilvania" extrem de motivati, mai ales ca-si doreau sa demonstreze si ca esecul din fata Estoniei a fost un accident. Sustinuti frenetic de un public admirabil, care a umplut pana la refuz tribunele modernei sali din capitala culturala europeana a anului 2007, "tricolorii" au inceput foarte bine primul meci din grupa E si s-au distantat rapid pe tabela de marcaj la o diferenta linistitoare, avand un avans de 15 puncte in primul "sfert". Cu Vlad Moldoveanu (32 p, 4x3, 6 rec) in zi de gratie, sprijinit foarte bine de Nicoara (10 p, 10 rec) si Baciu (10 p, 11 rec), dar si de "argintul viu" Florin Muntean (7 p, 3 pase), Romania a inceput dupa numai zece minute de joc sa faca si spectacol, fapt apreciat din plin de asistenta, care a aclamat la scena deschisa atat fazele din ofensiva, cat si reusitele din defensiva, unde staff-ul tehnic roman a gasit solutii pentru anihilarea celui mai bun marcator al competitiei, Daniel Clark (60 p). De altfel, britanicul nu a marcat decat 10 puncte, spre nemultumirea antrenorului sau, care la final de partida cauta scuze la adresa arbitrajului, atragandu-si ostilitatea publicului. "Am reusit sa obtinem o victorie importanta si cred ca ne-am intarit serios sansele de calificare in semifinale. Baietii au fost foarte disciplinati tactic si au aplicat tot ceea ce am pregatit la antrenament, atat in faza defensiva, unde Clark a fost anihilat foarte bine, cat si in ofensiva,unde a excelat Moldoveanu", a declarat bucuros Ioan Constantin, care a reusit sa ruleze intregul lot de jucatori in ultimele minute. Aseara, Romania urma sa intalneasca Austria intr-un meci extrem de important in economia calificarii, un eventual succes "tricolor" aducand si vizele de acces in semifinale, chiar daca echipa noastra mai are de jucat si in aceasta seara cu Suedia. Iata si celelalte rezultate din prima zi a grupei valorice 1-8: Suedia - Austria 87-81, Polonia - Belgia 82-68, Estonia - Portugalia 72-63.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.