Lideri religiosi din Roma s-au unit pentru a obiecta fata de unele momente din spectacolele Madonnei, care in prezent se afla in turneu in Europa pentru promovarea noului ei album, considerand ca artista isi bate joc de momentul crucificarii lui Iisu
Lideri religiosi din Roma s-au unit pentru a obiecta fata de unele momente din spectacolele Madonnei, care in prezent se afla in turneu in Europa pentru promovarea noului ei album, considerand ca artista isi bate joc de momentul crucificarii lui Iisus. In timpul concertului, Madonna isi pune pe cap o coroana de spini si se agata de o cruce imensa, in timp ce canta melodia "Live to Tell". Preotul Manfredo Leone, de la biserica Santa Maria Liberatrice din Roma, a declarat ca momentul este "lipsit de respect, de prost gust si provocator" si ca ceea ce face Madonna este o "blasfemie". Si liderii musulmani si evrei au obiectat impotriva acestui moment artistic si au fost de parere ca Madonna ar face bine "sa plece acasa".
Cantareata in varsta de 47 de ani a fost la fel de criticata si de Biserica anglicana din Statele Unite, unde a inceput turneul de promovare a albumului sau, "Confessions on a Dance Floor". "Faptul ca Madonna utilizeaza imagini crestine este un abuz si este periculos", a declarat David Muir, reprezentant al Evangelical Alliance, acuzand-o pe cantareata de "insensibilitate zgomotoasa". Madonna a replicat ca momentul artistic al "crucificarii" a facut parte dintr-un spectacol ale carui incasari erau destinate unor asociatii care lupta impotriva maladiei SIDA. Aceasta nu este pentru prima data cand concertele Madonnei deranjeaza Biserica. In 1990, Papa i-a indemnat pe oameni sa boicoteze turneul "Blond Ambition", deoarece, in timp ce canta melodia "Like a Virgin", Madonna simula actul de masturbare. In plus, videoclipul melodiei "Like a Prayer" a fost condamnat de Vatican pentru ca unele imagini, precum cea a unei cruci in flacari si cea a unui Iisus negru, au fost considerate drept blasfemiatoare. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.