Copiii romani sunt mai sanatosi decat cei britanici desi sunt mai saraci, este concluzia unui studiu aparut in Marea Britanie. Un studiu la care au participat copii din Marea Britanie si Romania a scos la iveala faptul ca tinerii romani fac mai multe
Copiii romani sunt mai sanatosi decat cei britanici desi sunt mai saraci, este concluzia unui studiu aparut in Marea Britanie. Un studiu la care au participat copii din Marea Britanie si Romania a scos la iveala faptul ca tinerii romani fac mai multe exercitii fizice si consuma o hrana mai sanatoasa decat cei britanici, relateaza presa britanica citata de Mediafax.
Britanicii au tendinta de a consuma foarte multa hrana de tip fast food si semipreparata si au un stil de viata mai mult sedentar. Rezultatele studiului i-au alarmat pe specialisti, deoarece milioane de copii britanici risca sa sufere din cauza obezitatii. Studiile anterioare au sugerat faptul ca tinerii scolari britanici sufera de o serie de boli grave, precum diabet si boli cardiace, din cauza stilului de viata nesanatos.
La cel mai recent studiu au participat aproximativ o suta de copii britanici din Weymouth, Dorset, si copii romani din Cluj-Napoca. Copiii, cu varste cuprinse intre 11 si 15 ani, din ambele state, au fost testati in ceea ce priveste sanatatea (dieta alimentara, exercitiile fizice si tiparul de somn) si conditia fizica (cursa cu obstacole si sprint). Rezultatele au indicat ca, desi sunt mai saraci, copiii romani sunt mai sanatosi, a indicat Andy Dukes, profesorul care a organizat acest proiect.
"Copiii romani cu varste cuprinse intre 11 si 13 ani erau aproximativ la fel de sanatosi ca cei britanici, din aceeasi grupa de varsta, dar baietii romani cu varste cuprinse intre 13 si 15 ani si fetele romance cu varste cuprinse intre 11 si 15 ani erau mult mai sanatosi decat copiii britanici din aceeasi grupa de varsta", a adaugat el.
Dukes a remarcat si ca tinerii romani sunt mai deschisi la a face miscare si ca fac sport, in medie, trei ore pe zi. Britanicii, in schimb, petrec foarte multe ore in fata computerului. Profesorul a remarcat si ca romanii merg foarte mult pe jos.
In privinta dietei, potrivit studiului, copiii romani consuma multa mancare preparata in casa, cu multe fructe si legume proaspete, in timp ce britanicii mananca multa hrana de tip fast food. Copiii romani nu mananca multa hrana de tip fast food, nu pentru ca nu le-ar placea, ci pentru ca este prea scumpa.
Britanicii au observat ca tinerii romani dorm mai mult decat cei britanici, aproximativ zece ore pe noapte, pentru ca nu toti isi permit sa aiba un televizor in camera, care le-ar tulbura somnul. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.