Pretul realegerii lui Victor Babiuc ca presedinte al Camerei de Comert a Romaniei ar putea fi scizionarea sistemului cameral.

Atit Adunarea Generala a Camerei, cit si sedinta Colegiului de Conducere al CCIR - care a dus la realegerea l
Pretul realegerii lui Victor Babiuc ca presedinte al Camerei de Comert a Romaniei ar putea fi scizionarea sistemului cameral.

Atit Adunarea Generala a Camerei, cit si sedinta Colegiului de Conducere al CCIR - care a dus la realegerea lui Victor Babiuc (foto) ca presedinte - au avut loc joi seara cu nerespectarea statutului CCIR, acuza o buna parte a participantilor. Mihail Vlasov, vicepresedinte al CCIR si presedinte al sistemului Camerelor teritoriale, mentioneaza un refuz repetat al celor care au condus sesiunea de a prezenta o lista nominala a membrilor prezenti, obligatie statutara. In plus, Vlasov este revoltat de faptul ca reprezentantii membrilor individuali si colectivi (Dragos Seuleanu si Jose Iacobescu) au adus citeva zeci de inscrisuri pe post de mandate de reprezentare, fara valoare legala, iarasi potrivit statutului. Mihail Vlasov spune ca va contesta in justitie deciziile si ca va infiinta la Brasov, alaturi de 27 de Camere disidente, o "uniune nationala" a acestora.

Alegerile au fost statutare, acuzele sint nefondate si denota o dorinta mai veche a acestuia de a ajunge in fruntea sistemului cameral, spun oficialii CCIR. Totodata, CCIR spune ca astfel se arunca "o pata grava asupra credibilitatii Camerelor de comert". Disidentii sint asteptati in cadrul "sistemului cameral oficial si legal constituit, dupa o analiza lucida a realitatilor".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.