Portarul polonez al lui Celtic Glasgow, Artur Boruc, ar putea fi anchetat pentru ca i-a provocat pe mai multi suporteri ai lui Glasgow Rangers, facand semnul crucii in timpul unui meci dintre cele doua rivale din campionatul Scotiei, informeaza AFP,
Portarul polonez al lui Celtic Glasgow, Artur Boruc, ar putea fi anchetat pentru ca i-a provocat pe mai multi suporteri ai lui Glasgow Rangers, facand semnul crucii in timpul unui meci dintre cele doua rivale din campionatul Scotiei, informeaza AFP, citand politia locala. Potrivit unui purtator de cuvant al Politiei, a doua zi dupa meciul din 12 februarie, incheiat cu victoria lui Celtic cu scorul de 1-0, politia a primit mai multe plangeri vizandu-l pe internationalul polonez. Dupa cateva saptamani de ancheta referitoare la circumstantele acestui gest, Politia a decis sa transmita dosarul Procuraturii din Glasgow. "Un raport a fost primit si este in curs de examinare", a confirmat purtatorul de cuvant al Procuraturii. La Glasgow, tensiunile intre catolici si protestanti se regasesc la nivelul cluburilor: protestantii sustin in mod traditional pe Rangers, in timp ce Celtic are suporteri in comunitatea catolica. Protestantii au eliminat din cult manifestarile care se refera la venerarea crucii si a icoanelor. Un incident similar s-a produs in 1986, cand Mo Johnstone, de la Celtic, s-a indreptat spre galeria protestanta a celor de la Rangers, facand semnul crucii. Acest fapt a generat un conflict pe care Politia a reusit sa-l stinga dupa aproximativ patru ore si in urma caruia suporteri ai celor doua echipe au petrecut mult timp in spitale. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.