Federatia Romana de Baschet a sarbatorit aseara, la Sibiu, 75 de ani de existenta, in cadrul unui dineu oficial la care urmau sa participe reprezentanti ai Guvernului, Presedintiei, Agentiei Nationale pentru Sport si ai FIBA, dar si sefii delegatiilo
Federatia Romana de Baschet a sarbatorit aseara, la Sibiu, 75 de ani de existenta, in cadrul unui dineu oficial la care urmau sa participe reprezentanti ai Guvernului, Presedintiei, Agentiei Nationale pentru Sport si ai FIBA, dar si sefii delegatiilor participante la Campionatul European de tineret. Presedintele FRB, Carmen Tocala, a declarat ca este o onoare pentru forul pe care il conduce sa organizeze o aniversare internationala. "Primul motiv pentru care Romania a primit dreptul de organizare al CE de tineret este acela ca implinim 75 de ani. Este o recunoastere a contributiei Romaniei in baschetul european, federatia noastra fiind membru fondator al FIBA. Tocmai de aceea, suntem onorati sa facem aniversarea cu invitati europeni", a afirmat Tocala, care este de parere ca baschetul romanesc incepe sa renasca, dupa decaderea inregistrata la mijlocul anilor '70. Tocala a anuntat ca sarbatorirea nationala a celor 75 de ani de existenta a baschetului in Romania va avea loc in luna decembrie, cand se vor da publicitatii topurile pe anul in curs, urmand sa se acorde si distinctii prezidentiale. (MCZ)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.