Fuga de sepepisti s-ar putea sa-l coste intr-o zi pe Basescu. Chiar daca sta bine in sondajele de opinie, exista si oameni care il urasc bine de tot. Si nu e nevoie sa fie multi.

E bine ca presedintele Romaniei e un om curajos si optim
Fuga de sepepisti s-ar putea sa-l coste intr-o zi pe Basescu. Chiar daca sta bine in sondajele de opinie, exista si oameni care il urasc bine de tot. Si nu e nevoie sa fie multi.

E bine ca presedintele Romaniei e un om curajos si optimist. Nu e rau deloc ca ii place sa guste in continuare bucuriile vietii romanilor de rind, desi aici ar mai fi de spus una, alta. Dar presedintele Romaniei n-are voie sa le traga tepe celor pusi sa il pazeasca, oricit i s-ar parea de amuzanta o asemenea isprava, cind isi ia citeva zile libere de la Cotroceni. E clar ca lui Basescu nu-i plac formalismele pe care le presupune functia lui si ca are alergie la rolul de prima maimuta a tarii, cu care se fac poze pentru album. E primul presedinte care rupe traditia covorului rosu si a altor insemne ale puterii, dupa care Ceausescu era innebunit, pe care Iliescu le iubea in secret, iar Constantinescu le visa si noaptea.

Basescu nu vrea puterea functiei cum e descrisa, destul de ambiguu, in fisa postului de la Cotroceni, el vrea o putere personalizata care sa-i ingaduie sa fie si presedinte, si om obisnuit si, mai ales, Traian Basescu. Nici daca Romania ar fi o republica prezidentiala - si nu e! -, Basescu n-ar putea fi trei intr-unul, asa cum si-ar dori. Dar de aici pina la a-l acuza ca viseaza la puterea absoluta in Romania, cum se spune in ultima vreme, de cind cu demisiile sefilor a trei servicii secrete, e putin cam mult si usor confuz.

Cei trei au demisionat, in ciuda interpretarii prostesti ca de fapt n-ar fi facut-o, la care s-a raliat si presedintele Camerei, Bogdan Olteanu, aliatul liberal al lui Basescu, si cel care a incercat sa ma convinga la un post tv ca nu ma pricep la subtilitatile limbii romane administrative, mai acuzindu-ma si ca tin partea PD-ului in aceasta afacere.

Dl Olteanu, care nu-si face probleme de credibilitate, din simplul motiv ca a ajuns presedintele Camerei Deputatilor pe baza de algoritm, isi inchipuie ca toti cei care nu sint de acord cu ineptiile pe care le debiteaza o fac din motive politice, care ii determina sa-si puna credibilitatea in paranteza. Cu aerul sau de Adrian Nastase, dl Olteanu, aliatul PD-ului in scripte, era la fel de intaritat ca dl C. V. Tudor impotriva pedistilor si a lui Basescu.

Or, cu asemenea prostii, in care nu credea nici opozitia, dar pe care liberalii, udemeristii si partidul lui Dan Voiculescu le-au luat de bune, Basescu aproape ca e silit sa cistige puncte. Fara sa faca nici cel mai mic efort. Si fara sa aiba nevoie sa-si pacaleasca garzile de corp, ca sa mai poata face cite o baie de multime, pentru intretinerea popularitatii. Ceea ce ma face si mai neincrezator in jocul lui cu sepepistii. Basescu e tot mai sigur si mai incomod.

Asa ca nu se stie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.