D-Link, furnizorul de solutii complete pentru retele destinate consumatorilor individuali si companiilor, a prezentat Powerline Ethernet Adapter and Kit la 200 Mbps, care permite utilizatorilor din locuinta digitala sa foloseasca reteaua electrica ex
D-Link, furnizorul de solutii complete pentru retele destinate consumatorilor individuali si companiilor, a prezentat Powerline Ethernet Adapter and Kit la 200 Mbps, care permite utilizatorilor din locuinta digitala sa foloseasca reteaua electrica existenta pentru a transfera date.
Orice dispozitiv Ethernet-ready poate fi adaugat cu usurinta retelei din locuinta (home network) folosind noile adaptoare D-Link Powerline, iar tehnologia este ideala pentru aplicatii de noua generatie precum high-definition media streaming, rulare de continut muzical partajat (sharing) si jocuri online cu mai multi parteneri.
D-Link Powerline Ethernet Adapter Kit (DHP-301) contine doua adaptoare DHP-300, un cablu Ethernet si un compact disk pentru instalare. Nu sunt necesare noi cabluri sau fire pentru acest dispozitiv, deoarece acesta se alimenteaza folosind curent alternativ obisnuit si orice priza obisnuita, de perete.
Conectarea la reteaua de acasa (home network) necesita simpla conectare a unui adaptor la un router si a acestuia la un dispozitiv Ethernet, de exemplu un PC, un televizor High Definition, un video digital recorder, o consola pentru jocuri, un server pentru imprimanta sau familia D-Link de produse premiate MediaLounge Media Players. Powerline este o tehnologie "fara cabluri noi", ce reprezinta o alternativa rapida si eficienta din punct de vedere al costurilor pentru instalatiile traditionale Ethernet care necesita cabluri de conectare la PC direct sau utilizand hub-uri, switch-uri sau routere. Instalarea de noi cabluri dintr-o camera in alta poate fi costisitoare, complicata si chiar imposibila uneori, in special cand devine necesara perforarea zidurilor sau tavanelor.
Potrivit Network World, publicatie de varf a industriei de specialitate, produsele Powerline vor demara in forta in mod categoric, datorita faptului ca vitezele inregistrate sunt la cote mai inalte ca oricand: produsele Ethernet cu cabluri se configureaza singure, sunt usor de utilizat si extrem de comode. Conform Consumer Electronics Association (Asociatia pentru Produse Electronice de Larg Consum), locuinta digitala are 44 prize, iar cele mai multe componente de divertisment ale retelei home network sunt adesea stationare, situate in apropierea prizelor electrice si necesitand latime mare de banda.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.