Khaled aduce ''Blues-ul Desertului", asa cum este numita muzica Rai, genul muzical care l-a facut cunoscut in toata lumea la Bucuresti. Considerat un James Brown al lumii arabe, Khaled va canta pentru romani pe 11 noiembrie. Concertul de la Sala Pala
Khaled aduce ''Blues-ul Desertului", asa cum este numita muzica Rai, genul muzical care l-a facut cunoscut in toata lumea la Bucuresti. Considerat un James Brown al lumii arabe, Khaled va canta pentru romani pe 11 noiembrie. Concertul de la Sala Palatului va fi unul special. Artistul, supranumit si Regele Rai ne va aminti celebrele sale succese muzicale, dar ne va prezenta si cateva melodii de pe noul sau album, Ya-Rayi.
Numit la inceputul carierei Cheb Khaled, adica Khaled cel Tanar, artistul a avut un impact deosebit in randul tinerei generatii arabe. Mesajul mult prea pacifist si realist al cantecelor sale, ii infurie insa pe fundamentalisti care il declara indezirabil. Instabilitatea din acea perioada din Algeria ii determina pe cantaretii de Rai sa caute un refugiu pentru muzica lor in Franta, tara a carei comunitate araba ii adopta cu bucurie.
In anul 1992, Khaled isi face intrarea pe piata muzicala europeana cu melodia "Didi". In 1996, piesa sa "Aicha" devine numarul unu in topurile franceze si una dintre cele mai ascultate la nivel mondial. Din acel moment, Khaled deschide usa afirmarii internationale pentru el si multi alti cantareti de Rai, impunand acest gen muzical ca unul reprezentativ pentru lumea araba de pretutindeni.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.