Decizia CSAT de desecretizare a dosarelor politicienilor a dat primele roade.

CNSAS a primit deja de la SRI 29 de dosare ale unor politicieni care au fost fie urmariti de fosta Securitate, fie informatori sau ofiteri, dupa cum a decla
Decizia CSAT de desecretizare a dosarelor politicienilor a dat primele roade.

CNSAS a primit deja de la SRI 29 de dosare ale unor politicieni care au fost fie urmariti de fosta Securitate, fie informatori sau ofiteri, dupa cum a declarat ieri Mircea Dinescu. Termenul de finalizare a preluarii dosarelor de politicieni de la SRI si de la ceilalti detinatori de arhiva expira la sfirsitul lunii august, primele livrate fiind cele care vizeaza membrii Guvernului si parlamentarii.

Pentru detinatorii de functii publice la nivel local, CNSAS trebuie sa trimita lista abia dupa ce obtine datele de identificare de la Evidenta Populatiei. Operatiunea va continua, chiar daca multi dintre membrii Colegiului sint in concediu si nu mai participa la sedinte.

Desi trebuia sa ia o decizie privind contestatia lui Dan Voiculescu si cererea de verificare a lui Razvan Theodorescu, Colegiul nu a putut ieri vota din lipsa de cvorum. Cazimir Ionescu, Ticu Dumitrescu, Constantin Buchet si Ladislau Csendes au lipsit si nu s-a putut intruni prezenta minima de opt membri. O alta sedinta extraordinara va fi convocata pe 7 august, cind se spera votarea in cazul Voiculescu, intrucit termenul legal in care CNSAS trebuia sa-i raspunda era 4 august.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.