Asociatiile nationale din turism au solicitat, ieri, ca alegerea viitorului presedinte al Autoritatii Nationale pentru Turism sa fie facuta doar in urma consultarii reprezentantilor industriei, pentru a stopa sirul schimbarilor dese inregistrate in u
Asociatiile nationale din turism au solicitat, ieri, ca alegerea viitorului presedinte al Autoritatii Nationale pentru Turism sa fie facuta doar in urma consultarii reprezentantilor industriei, pentru a stopa sirul schimbarilor dese inregistrate in ultimii ani la conducerea institutiei. "Scopul solicitarii noastre este de a stopa simplele treceri vremelnice pe la carma institutiei de resort, la randul ei preschimbata pe rand in minister, departament, oficiu, autoritate. Instabilitatea generata fragmenteaza orice demersuri si orice fundament al dezvoltarii si credibilitatii Romaniei ca destinatie pentru circulatia turistica, pentru investitiile si afacerile de profil", se arata intr-un comunicat comun a RCB, FPTR, FIHR, ANTREC si OPTBR. Reprezentantii industriei turistice sunt de parere ca sectorul turistic trebuie "scos de sub orice tip de influenta politica" si controlat de o institutie guvernamentala tehnocrata. O alta solicitare a celor cinci asociatii se refera la reinfiintarea unui minister al turismului sau trecerea ANT din subordinea Ministerului Transporturilor in cea a Guvernului, potrivit Mediafax.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.