Razboi total in Liban. Ambele parti implicate in conflict pun la bataie toate resursele militare pentru a-si asigura victoria.

Israelul a atacat din nou capitala Libanului, dupa o saptamina de acalmie in aceasta zona. Atacurile lansate
Razboi total in Liban. Ambele parti implicate in conflict pun la bataie toate resursele militare pentru a-si asigura victoria.

Israelul a atacat din nou capitala Libanului, dupa o saptamina de acalmie in aceasta zona. Atacurile lansate ieri si alaltaieri de ambele parti implicate in conflict au atins cote record: Israelul a lansat peste 120 de rachete, in timp ce trupele terestre incercau o patrundere adinca in teritoriul libanez, avansind cu opt kilometri peste linia frontului. Guvernul israelian a declarat ca atacurile aeriene au vizat doar aruncatoare de rachete, facilitati ale Hezbollah si un vehicul care transporta arme. Raspunsul gruparii islamiste nu a intirziat, Hezbollahul lansind cel mai mare numar de rachete de la inceperea razboiului. Bilantul pentru ieri-dimineata includea 19 rachete detonate in nordul statului evreu. Miercuri au fost lansate 231 de rachete, care au ajuns pina in inima teritoriului israelian, la peste 60 km de granita dintre cele doua state.

Diplomatie cu incetinitorul

La nivel diplomatic SUA si Franta, care pina acum aveau opinii divergente cu privire la razboiul din Orientul Mijlociu, au declarat ca vor prezenta o rezolutie comuna pina cel tirziu la inceputul saptaminii viitoare, rezolutie care va fi prezentata Consiliului de Securitate al ONU. Parerea unanima a specialistilor este ca in cel mult doua saptamini o forta internationala va fi deplasata in zona de conflict, ceea ce va duce la incetarea focului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.