Caietul de sarcini intocmit de Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologiei Informatiei (IGCTI) pentru acordarea ultimelor doua licente de generatia a treia de telefonie mobila (3G) a fost cumparat de cinci companii, marti fiind termenul l
Caietul de sarcini intocmit de Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologiei Informatiei (IGCTI) pentru acordarea ultimelor doua licente de generatia a treia de telefonie mobila (3G) a fost cumparat de cinci companii, marti fiind termenul limita pentru achizitionarea caietului de sarcini de catre companiile interesate.
Companiile care au achizitionat caietul de sarcini sunt Societatea Nationala de Radiocomunicatii Radiocom SA, SC RCS&RDS SA, Cosmote Mobile Telecomunications SA, SC Telemobil SA si SC Combridge SRL. Caietul de sarcini a putut fi achizitionat incepand cu data de 18 iulie, contra sumei de 3.500 RON.
Inainte de a face publica varianta finala, IGCTI a initiat consultari cu piata, pe site-ul institutiei, in perioada 21 iunie - 12 iulie.
Potrivit IGCTI, participantii la concurs trebuie sa prezinte un plan de dezvoltare a retelei, in care sa precizeze stadiul la care vor ajunge pana la datele de 30 iunie 2008, 31 decembrie 2009 si, respectiv, 31 decembrie 2011.
Pana la ultima data mentionata, ofertantii trebuie sa aiba o acoperire minimala care sa cuprinda Capitala si zece mari orase ale Romaniei. In procesul de evaluare, acoperirea geografica si a populatiei va fi punctata cu 55 de puncte, in timp ce fezabilitatea tehnica cu 25 de puncte, iar capacitatea financiara cu 10 puncte. Fezabilitatea comerciala si specializarea si experienta vor primi cate 5 puncte.
Pretul pe care il vor plati castigatorii licitatiei va fi similar cu cel platit de Vodafone Romania si Orange Romania in 2004, respectiv 35 milioane de dolari.
Termenul final de depunere a ofertelor este 4 septembrie 2006, iar castigatorii vor fi stabiliti pana cel tarziu la data de 15 octombrie 2006.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.