Asociatiile salariatilor din electricitate si gaz vor da in judecata Ministerul Economiei, pentru a bloca adoptarea proiectului care stabileste ca pachetele de actiuni destinate salariatilor din companiile de profil pot fi cumparate doar de salariati
Asociatiile salariatilor din electricitate si gaz vor da in judecata Ministerul Economiei, pentru a bloca adoptarea proiectului care stabileste ca pachetele de actiuni destinate salariatilor din companiile de profil pot fi cumparate doar de salariati in nume propriu, potrivit NewsIn. "Vom actiona in instanta Ministerul Economiei si Comertului, in primul rand pentru nerespectarea metodologiei de promovare a respectivului act normativ", au declarat reprezentantii Federatiei Salariatilor din Industria Gazului. In urma cu o luna, la intalnirea pe care au avut-o la Consiliul Economic si Social, atat sindicatele din industria gazului cat si cele din sectorul energiei electrice au respins in unanimitate proiectul de act normativ care anuleaza dreptul asociatiilor salariatilor din societatile de gaz si electricitate privatizate de a cumpara actiuni in numele angajatilor. "Conform metodologiei, respingerea proiectului trebuia urmata de o discutie de mediere care nu a mai avut loc. In schimb, ministerul afiseaza acum proiectul in varianta respinsa de noi", au explicat liderii sindicali din domeniul gazului. Reprezentantii salariatilor din electricitate au adaugat ca vor contesta in instanta proiectul promovat de Ministerul Economiei pentru ca este discriminatoriu. "MEC propune modificarea unui act normativ care stabileste o regula. Modificarile care urmeaza sa se faca vizeaza strict salariatii din gaz si electricitate, nu toate categoriile de angajati care au acces la actiuni dupa privatizarea societatilor", a declarat Gheorghe Capatana, liderul salariatilor din electricitate. Ministerul Economiei si Comertului a elaborat un proiect de ordonanta prin care propune ca pachetele de actiuni destinate salariatilor din societatile de gaz si electricitate privatizate sa fie achizitionate de catre salariati in mod direct, fara a se mai constitui intr-o asociatie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.