Taxele vamale la importul de pulpa de pui vor reveni la 45% de la 70% cat sunt in prezent, incepand cu 15 august, a declarat, ieri, pentru NewsIn, presedintele Uniunii Nationale a Crescatorilor de Pasari, Ilie Van. In februarie 2006, guvernul a hotar
Taxele vamale la importul de pulpa de pui vor reveni la 45% de la 70% cat sunt in prezent, incepand cu 15 august, a declarat, ieri, pentru NewsIn, presedintele Uniunii Nationale a Crescatorilor de Pasari, Ilie Van. In februarie 2006, guvernul a hotarat sa majoreze taxa vamala la importul de pulpa de pui sau bucati de pulpa, de la 45% la 70%. Aceasta masura a fost determinata de scaderea consumului de carne de pasare, in contextul aparitiei si extinderii gripei aviare pe teritoriul tarii, si de explozia importurilor de carne de pasare, care au ajuns sa reprezinte o treime din consumul intern.
Comisia Europena a fost de acord cu solicitarea de majorare a taxelor vamale, cu conditia deschiderii unui contingent tarifar cu taxa vamala 45%, la importul din UE.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.