Scriitorii americani John Irving si Stephen King au pledat pentru viata celebrului personaj Harry Potter, despre care autoarea acestuia, J.K.Rowling a declarat ca s-ar putea sa-l "ucida" in ultima carte a seriei care il are ca protagonist, informeaza
Scriitorii americani John Irving si Stephen King au pledat pentru viata celebrului personaj Harry Potter, despre care autoarea acestuia, J.K.Rowling a declarat ca s-ar putea sa-l "ucida" in ultima carte a seriei care il are ca protagonist, informeaza abc.com. "Ii tin pumnii lui Harry", a declarat Irving in timpul unei conferinte de presa organizata inaintea unei lecturi in scopuri caritabile la Radio City Music Hall, New York, la care au participat si Stephen King, si J.K. Rowling.
Irving, autorul unor bestseller-uri printre care si "Lumea dupa Garp", a declarat ca el si King considera necesar sa pledeze cazul vrajitorului in fata lui Rowling, care lucreaza la cea de-a saptea parte si ultima din seria "Harry Potter" si care a declarat in urma cu o luna ca doua dintre cele trei personaje principale ale cartii vor muri.
King, care a devenit celebru in 1974 cu romanul "Carrie", a declarat ca are incredere ca Rowling va fi "dreapta" cu eroul ei. "Nu vreau sa cada peste cascada Reichenbach", a mai spus King, facand referire la efortul depus de scriitorul Arthur Conan Doyle pentru a-si ucide personajul care l-a facut celebru, detectivul Sherlock Holmes. In urma presiunilor din partea cititorilor de a-l "invia" pe Holmes, Conan Doyle a scris un alt roman in care a prezentat modul in care a supravietuit detectivul. Rowling, scriitoarea britanica ale carei carti s-au vandut pana acum in 300 de milioane de exemplare in lumea intreaga, a declarat ca procesul de redactare a ultimei sale carti din aceasta serie merge foarte bine. "Ma simt chiar eliberata", a spus ea. "Acum pot rezolva intriga si este amuzant intr-un fel in care nu a mai fost pana acum pentru ca, in sfarsit, am gasit rezolvarea si cred ca unora le va placea, altii o vor detesta, dar asa trebuie sa fie", a continuat Rowling.
Intrebata daca este intelept din partea ei sa-si ucida personajele, Rowling a declarat ca nu i-a facut placere sa-l ucida pe profesorul Albus Dumbledore, unul dintre personajele principale, in partea a sasea a seriei, "Harry Potter si Printul Semipur", dar a indicat ca eroul trebuia sa-si continue drumul de unul singur, conform conventiilor romanului de aventuri. "Inteleg de ce un autor isi ucide un personaj: pentru a nu le permite altora sa continue sa scrie despre acesta dupa ce autorul original moare", a adaugat Rowling, lasand usa deschisa celor mai mari temeri ale unora dintre fanii lui Harry Potter. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.