Mel Gibson a recunoscut oficial ca a facut comentarii antisemite, la sfarsitul saptamanii trecute, in momentul arestarii sale pentru conducere in stare de ebrietate si a cerut inca o data scuze comunitatii evreiesti. "Nu exista nici o scuza si nu tre
Mel Gibson a recunoscut oficial ca a facut comentarii antisemite, la sfarsitul saptamanii trecute, in momentul arestarii sale pentru conducere in stare de ebrietate si a cerut inca o data scuze comunitatii evreiesti. "Nu exista nici o scuza si nu trebuie sa existe toleranta pentru cineva care are ganduri sau care face comentarii antisemite. Doresc sa-mi cer iertare comunitatii evreiesti pentru cuvintele violente si jignitoare pe care le-am adresat unui politist in timpul arestarii mele pentru conducere in stare de ebrietate", a indicat Gibson intr-un comunicat, citat de Mediafax. Actorul si regizorul american, care in prezent urmeaza un tratament pentru a-si invinge dependenta de alcool, si-a cerut scuze si la sfarsitul saptamanii trecute, dar este pentru prima data cand recunoaste oficial ca a facut comentarii antisemite.
"Va rog, trebuie sa stiti ca nu sunt un antisemit. Nu sunt intolerant. Ura, de orice natura, nu este ceva acceptat de credinta mea", a pledat Gibson, care nu si-a ascuns niciodata convingerile catolice traditionaliste. In timpul lansarii din 2004 a lungmetrajului "Patimile lui Hristos", care a fost regizat de Gibson, organizatiile evreiesti au fost de parere ca unele referiri din filmul bazat pe interpretarea Bibliei erau antisemite.
Dupa ce a respins primele scuze ale actorului, o organizatie evreiasca americana le-a acceptat pe cele de marti. "Sunt scuzele pe care le cerusem", a declarat presedintele "Ligii anti-defaimare", Abraham Foxman, judecandu-le drept "sincere".
Starul, care a obtinut doua premii Oscar in 1996 pentru "Braveheart", a fost oprit de politie pe cand conducea cu o viteza de doua ori peste limita legala, in Malibu, California. Gibson a picat testul cu fiola, a fost arestat si apoi eliberat pentru o cautiune de 5000 de dolari. In timpul arestarii Gibson a declarat: "Ii ... pe evrei. Evreii sunt responsabili pentru toate razboaiele lumii". Canalul de televiziune ABC a luat act de acest scandal si a anuntat anularea unui serial care ar fi trebuit sa fie realizat in colaborare cu casa de productie a lui Gibson, Icon. Revista americana "In Touch" publica in numarul aparut, luni, pe piata, mai multe fotografii facute lui Mel Gibson inainte de arestarea de vinerea trecuta. Conform revistei, acesta a petrecut mai multe ore in restaurantul Moonshadows, din Malibu, California, si s-a fotografiat cu mai multe femei aflate la acea ora in local. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.