Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale vrea sa dezvolte cooperativele agricole autohtone prin acordarea de subventii, a declarat Nicolae Lazin, secretar de stat din MAPDR. "In privinta procesului de asociere a fermierilor, un subiec
Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale vrea sa dezvolte cooperativele agricole autohtone prin acordarea de subventii, a declarat Nicolae Lazin, secretar de stat din MAPDR. "In privinta procesului de asociere a fermierilor, un subiect delicat pentru agricultura romaneasca avand in vedere proasta reputatie a fostelor CAP-uri, lucrurile au inceput sa prinda contur", a afirmat Lazin. Oficialul Ministerului Agriculturii s-a intalnit ieri, la Bucuresti, cu directorul Agentiei Japoneze pentru Cooperare Internationala in Romania, Fumio Miyagawa, directorul de programe Faur Agachi si expertul Hiroshi Terunuma. Romania primeste asistenta din partea Japoniei prin proiectul de cooperare tehnica "Imbunatatirea managementului fermei prin dezvoltarea cooperativelor agricole".
Acordul pentru derularea acestui program a fost semnat in luna mai a acestui an, iar Guvernul japonez a detasat la Agentia Nationala de Consultanta Agricola, pana la 31 decembrie 2008, un expert in domeniul managementului cooperativelor agricole. Proiectul romano-japonez vizeaza selectarea instructorilor de specialitate ANCA si a initiatorilor cooperativelor agricole.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.